Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Fikirleriyle Çaresiz Şövalyeye Çözüm Üreten LEGO Kasabası Halkı

Yaratıcı Fikirleriyle Çaresiz Şövalyeye Çözüm Üreten LEGO Kasabası Halkı

LEGO, Rebuild the World kampanyasının üçüncü yılında yaratıcılığı kullanarak ve iş birliği yaparak sorunların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu eğlenceli bir hikaye üzerinden anlatıyor.

Gelecek nesillerin yaratıcı insanlarına ilham vermeyi amaçlayan, çocukların yaratıcılığını ve problem çöme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen LEGO, lansmanı iki yıl önce yaptığı Rebuild the World kampanyasıyla erken yaşlarda zihinsel ve duygusal gelişmenin ne denli önemli olduğunu vurguluyor. LEGO’nun son 30 yıldır ilk büyük reklam kampanyası olan Rebuild the World, LEGO parçaları ve figürleriyle çocukların görmek istediği dünyayı özgürce inşa etmesi için onları teşvik ediyor.

Yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini özgür bırakan çocukların dünyası

Marka, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden son reklam filmiyle yaratıcılığı kutlarken hayal ederek ve eğlenerek becerileri geliştirmenin önemine vurgu yapıyor. The Lego Agency ve BETC iş birliğinde hazırlanan reklam filminin başrolünde bir şövalye yer alıyor. Nehri geçmek ve ayı dostunu ziyaret etmek isteyen şövalyeye neşeli kasaba halkı yaratıcı fikirlerle destek olmaya çalışıyor. Ne var ki tüm uğraşlar sonuçsuz kalıyor. Kasabadaki tüm eşyaları bir araya getirerek uzun bir köprü oluşturulduğunda ise şövalye nihayet karşıya ulaşabiliyor ve bir anda bu hikayenin bir grup minik çocuğun hayal dünyasından çıkmış olduğunu görüyoruz.

Reklam filmi, LEGO ile eğlenceli zaman geçirmenin mümkün olduğunu gösterirken yaratıcılığın gücü hakkında da güzel bir mesaj içeriyor. Çocuklara oyun yoluyla temel becerileri ve hayal kurmayı öğretmenin ne denli önemli olduğunu vurguluyor. Zorlukların üstesinden gelmek için iş birliği yapmanın iyi sonuçlar vereceği de filmin ana hikayesinde kendine yer buluyor.

Filmde LEGO’nun minifügür serisindeki karakterlerden oyun setlerine kadar markanın kütüphanesindeki birçok ürünü görmek mümkün. Medieval Market Village, Downtown Diner, Burger Bar Fire Rescue, Detective’s Office gibi setlerle birlikte kasaba oluşturuluyor. Ayrıca, Volkswagen T1 Campervan ve Ford Mustang gibi LEGO aksesuarlarını da görme imkanı bulunuyor. Bununla birlike gelecek dönemlerde sunulması beklenen yeni setlere ilişkin ufak referanslar da arka planda kendini gösteriyor.

20’den fazla ülkede gösterimde olacak reklam filmi, Rebuild the World kampanyasını ve bu kampanyanın amaçladıklarını tek seferde anlatıyor.

Künye

Müşteri: LEGO
Ajans: The Lego Agency
Prodüksiyon Şirketi: Stink Paris
Yönetmen: Traktor
İdari Yapımcı: Vincent Rivier, Helene Segol
Görüntü Yönetmeni: Matyas Erdely
Sanat Yönetmeni: Paweł Dąbrowski
Kostüm Tasarımı: Pati Fitzet
Post Prodüksiyon: MPC
Ses: Machine

Görsel: YouTube