Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone XS ile Işığın ve Suyun Uyumu Gösteriyor

iPhone XS ile Işığın ve Suyun Uyumu Gösteriyor

Shot on iPhone XS ile deneyler serisinin James Thornton ve Donghoon Jun tarafından hazırlanan üçüncü videosu Cascade suyun hareketine odaklanıyor.

Apple tamamen iPhone ile yapılabilecekleri göstermek için deneysel videolar yayınlamaya devam ediyor. Cascade adı verilen Shot on iPhone XS – Experiments deneylerinin üçüncüsü James Thornton ve Donghoon Jun tarafından WET ortaklığıyla hazırlanmış. Yaklaşık iki dakikalık olan videonun çekimlerinde sadece iPhone XS kullanılmış. 2018 yılında piyasaya çıkan iPhone XS OLED ekranı, kamerası ve su geçirmemesiyle öne çıkıyordu. Video, suyun ve ışığın farklı yorumlanışını etkileyici bir şekilde gösterirken telefonun donanım özelliklerini de vurgulanıyor.

Deneyin fon müziğinde mmph tarafından hazırlanan watercolor şarkısı bulunuyor. Işığın ve görsel hareketlerin uyumuna eşlik eden şarkı videonun etkileyiciliğini bir kat daha arttırıyor. Farklı gelebilecek sahnelerin yakalanması için plastik kaplar gibi oldukça basit yöntemler kullanılıyor. Etkileyici olan ise ışığın ve suyun hareketlerinin doğru kullanımı ve müziğin bu ikiliye uygun bir şekilde eşlik etmesi oluyor. Etkileyici sunumla birlikte iPhone XS kamerasının 4K ve slow motion çekim özellikleri gösteriliyor.

Işığın kullanımı ve yaratıcı deneyimin dışında iPhone XS’in suya dayanıklılığı da bu deneyde irdelenmekte. Apple videonun nasıl hazırlandığını, birbirinden farklı ve etkileyici sekansların nasıl yakalandığını gösteren kamera arkası görüntülerini de yayınladı. Görüntülerde James Thornton ve Donghoon Jun ikilisinin suyun akışkanlığını nasıl manipüle ettiği daha net bir biçimde görülüyor. Ayrıca çekimler sırasında iPhone XS pek çok defa suya temas ediyor.

Deneylerin ikinci serisi olan Full Circle adlı videoya buradan, 2018 yılının Eylül ayında hazırlanan ilk deneme videosuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Youtube
Manşet görseli düzenlenmiştir.