Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE’den Açık Çağrı: Sanat ve Teknoloji Rezidans Programı

ATÖLYE’den Açık Çağrı: Sanat ve Teknoloji Rezidans Programı

ATÖLYE 7 Ekim - 17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek Sanat ve Teknoloji Rezidans Programı için açık çağrı yapıyor.

British Council tarafından yürütülen Connect for Creativity projesi Türkiye, Yunanistan ve Sırbistan ülkelerinde gerçekleşiyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Sanat ve Teknoloji Rezidans Programı 7 Ekim – 17 Kasım 2019 tarihleri Atina, Belgrad ve İstanbul’da arasında eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Proje, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan Bios ve Sırbistan’dan Nova Iskra ortaklığıyla yapılacak.

18 aylık bir proje olan Connect for Creativity, Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog programı kapsamında bulunuyor. Projeyi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finanse ediyor.

Sanat ve Teknoloji Rezidans Programı; Mimarlık, Görsel Sanatlar, Gösteri Sanatları, Tasarım, Edebiyat, Ses/Müzik Teknolojileri ve Video/Film/Yeni Medya disiplinlerinde çalışacak sanatçılar için açık olacak. Rezidans programına başvuracak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması, disiplinlerarası ve uluslararası iş birliklerine ilgi duyması bekleniyor. Bunun dışında programa başvuran kişilerin seçilmeleri halinde 7 Ekim – 17 Kasım 2019 tarihleri arasında programa kesintisiz katılması gerekiyor. Başvuruları British Council, ATÖLYE, Bios ve Nova Iskra proje ekipleri değerlendirecek ve bir kısa liste hazırlayacak. Proje küratörü hazırlanan kısa liste üzerinden 12 katılımcıyı belirleyecek.

Seçilen eserler Birleşik Krallık’ta sergilenecek

Programa katılan sanatçılar proje küratörü tarafından belirlenecek çerçevede kendi disiplinleri doğrultusunda üretim gerçekleştirecek. Katılımcılar tek başlarına veya küçük gruplar halinde çalışacak. Ürettikleri eserler programın sonunda ATÖLYE, Bios ve Nova Iskra’nın ev sahipliği yapacağı sergilerde gösterilecek. Bunun yanı sıra küratör tarafından belirlenen eserler 2020 yılının baharında Birleşik Krallık’ta düzenlenecek olan kapanış sergisinde gösterilecek.

Eş zamanlı olarak gerçekleşecek bir Sanat ve Teknoloji Rezidans Programına 28 Temmuz tarihine kadar Connect for Creativity internet sitesinden başvuru yapılabilir, programın detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE