Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İş Fikirlerini Harekete Geçirmek İsteyenlere Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı

İş Fikirlerini Harekete Geçirmek İsteyenlere Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı

British Council, İstasyonTEDÜ ve ATÖLYE iş birliğiyle doğan program, yaratıcı girişimcilerin iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olan 3 günlük bir eğitim programı.

Çalışmalarının merkezinde yer alan ödüllü stratejik tasarım stüdyosu ile ürün-servis-sistem tasarımı, kurumsal dönüşüm ve yeni platform tasarımı gibi farklı alanlarda uluslararası projeler geliştiren ATÖLYE, organizasyon ve öğrenme tasarımı, servis tasarımı, dijital tasarım, mimari tasarım ve iletişim tasarımı gibi farklı konularda yetkin çekirdek ekibinin ortak uzmanlığı “insan odaklı tasarım” yaklaşımı ile ürün ve hizmetler geliştiriyor. ATÖLYE, stratejik tasarım stüdyosu ve yaratıcı platformun oluşturduğu özgün birleşim ile farklı ölçeklerde uzun vadeli değer ve etki yaratmayı hedefliyor. Birçok etkinliğe bünyesinde yer veren ATÖLYE şimdi de İstasyonTEDÜ ve British Council iş birliğiyle Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı’nı düzenleyecek.

British Council’in Kalkınma Ajansları iş birliği ile düzenlediği Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı 2014’ten bu yana devam ediyor. Program 8 şehirde 200’den fazla yaratıcı girişimcinin ve 30 eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2016 sonlarında değişim ve yenileme sürecinden geçen Nesta Yaratıcı Girişimcilik Programı Ekim ve Kasım’da Ankara ve İstanbul’da gerçekleşecek.

Nesta akreditasyonuna sahip Yaratıcı Girişimcilik eğitmeni Colum Lowe tarafından verilecek olan eğitimlere, yerel konuklar ve alanında uzman kişiler de katılacak. Yaratıcı Girişimcilik Programı Ankara’da 4 – 6 Ekim 2018 tarihleri arasında İstasyonTEDÜ’de, İstanbul’da ise 13 – 15 Kasım 2018 tarihleri arasında ATÖLYE’de gerçekleşecek.

Fikirlerini Geliştir, Geleceğini Keşfet!

Yaratıcı Girişimcilik Programı, henüz tasarım aşamasında güçlü bir iş fikri bulunan, işletmeleri kurulum aşamasında olan (0-3 yıl), veya henüz olgunlaşmamış bir yaratıcı işi olan ve büyük bir değişim planlayan yaratıcı girişimcilere yönelik. Program reklamcılık, mimarlık, kültür-sanat, zanaat, tasarım, moda, oyun, müzik, yayıncılık, teknoloji, televizyon ve sinema gibi yaratıcı sektörlere odaklanıyor.

British Council sitesinde Yaratıcı Girişimcilik Programı’na katılım şartlarına ve eğitime dair ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı adresten erişeceğiniz online başvuru formuyla da 27 Ağustos 2018 tarihine programa başvurular kabul ediliyor.

Katılımcı kapasitesi sınırlı olduğundan katılımcılar, yapılan başvurular arasından bir seçim komitesiyle belirlenecek. Komite de British Council Türkiye Sanat Direktörü Esra A. Aysun, British Council Türkiye Sanat Müdürü Cansu Ataman Bilgiç, Nesta Öğretim Servisleri Müdürü Kimberley Ballantyne, İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi Yöneticisi Berivan Eliş ve ATÖLYE İletişim ve Etkinlik Yöneticisi Emre Erbirer’den oluşuyor.

Görsel: ATÖLYE