Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler

Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler

Hadieh Shafie, Spike serisinde elle renklendirdiği kağıt rulolarıyla hipnotik yüzeyler ve kabartmalar inşa ediyor.

Çağdaş sanatçılar kağıtla, daha önce rastlamadığımız türden işlere imza atıyor. Kağıt sanatı alanında özellikle kağıt oyma ve kağıttan heykel çalışmalarına sıkça rastlıyoruz. Hadieh Shafie ise hipnotik kağıt rulolarından kabartma yüzeyler inşa ederek farklı bir kullanım biçimi sunuyor.

Soyut rölyefler

Hadieh Shafie, eserlerinde kullandığı kağıtları tek tek elle renklendiriyor ve rulo haline getiriyor. Spike adlı serisinde, izleyiciye doğru uzanan sivri uçlu konik yapılar ağırlıkta. Bazı çalışmalarında rulolar farklı derinliklerde soyut bir rölyef misali sıralanırken, bazılarında aynı hizada dizilerek düz bir yüzey oluşturuyorlar. Shafie’nin işlerine boyut kazandırırken uyguladığı tekniklerden biri de ruloların dip kısmını koyu renk mürekkebe daldırmak. Böylece tabandaki alan daha koyu ve derin görünüyor. Kağıtlar sınırlı bir renk paletiyle ve akrilik pigmentler kullanılarak renklendirilmiş. Ancak çalışma son halini aldığında rulolar bir tür göz yanılsaması yaratıyor. Dolayısıyla esere ön cepheden bakan izleyici, birbirine karışmış farklı renkler algılıyor.

Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler

İranlı sanatçı Hadieh Shafie, çalışmalarını Brooklyn’de sürdürüyor. Eserleri; Metropolitan Sanat Müzesi, Brooklyn Sanat Müzesi ve Los Angeles Sanat Müzesi’nin de dahil olduğu pek çok önemli kurumun koleksiyonundaki yerini almış. Sanatçının çalışmalarını Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler Kağıt Rulolarıyla İnce İnce İşlenen Çağdaş Rölyefler

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.