Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aston Martin’den Kişisel Hava Aracı: Volante Vision Concept

Aston Martin’den Kişisel Hava Aracı: Volante Vision Concept

Aston Martin'in yeni konsept aracı Volante Vision, dikey kalkışa izin veren otonom ve elektrikli-hibrit bir uçuş aracı.

Volante, İtalyanca uçan anlamına gelen bir kelime. Aston Martin’in Temmuz ortasında tanıttığı yeni konsept aracı Volante Vision Concept ise kelimeye hakkını veriyor. Bir İngiliz otomotiv markasının ilk kez uçak tasarımına el attığı bu konsept araç, Aston Martin’in lüks dokunuşunu gökyüzüne taşımayı hedefliyor.

Cranfield Aerospace Solutions, Cranfield University ve Rolls-Royce iş birliğiyle tasarlananan Volante Vision otonom bir uçuş aracı. En önemli özelliği ise dikey kalkışa izin vermesi. Üç kişi taşıyabilen araç, elektrikli-hibrit bir sistem kullanıyor.

Aston Martin CEO’su Andy Palmer, projenin şehirsel bölgelerdeki yoğun nüfusa bağlı trafik sıkışıklığına bir alternatif getirmek amacıyla doğduğunu açıklıyor. Kirliliğin önüne geçmek, trafik problemini azaltmak ve hareket alanını artırmak için hava ulaşımının gelecekte kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Palmer; Volante Vision Concept’in bu alanda lüks bir mobilite çözümü sunduğunu belirtiyor.

volante vision_aston martin_bigumigu_

volante vision_aston martin_bigumigu_

volante vision_aston martin_bigumigu_

Kişisel Hava Ulaşımı İle Büyüyen Şehirler

Palmer’ın açıklamalarına göre; Volante Vision gerçeğe dönüştüğü takdirde bilim-kurgu filmlerine biraz daha yaklaşmış olacağız. Şehir içi ulaşımda kişisel uçuş araçlarının kullanılmasıyla, insanlar merkezden daha uzakta yaşama şansı bulabilecek. Şehirler büyüyecek. Bugün çok uzak olduğu için tercih edilmeyen kasabalar bu sayede şehrin banliyölerine dönüşebilecek.

Görsel: Aston Martin