Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçan Daire Görünümlü eVTOL

Uçan Daire Görünümlü eVTOL

Reklam ve turizm amaçlı olarak tasarlanan UFO eVTOL, Çin’in Shenzhen şehrinde test uçuşu yaptı.

Dünyanın ilk insanlı uçan dairesi Shenzhen halkının kameralarına yakalandı. UFO eVTOL isimli kişisel hava aracı, Shenzhen UFO Flying Saucer Technology adlı Çinli startup tarafından üç yılı aşkın ar-ge çalışmasının sonucunda tamamlanmış. Araç, dünyanın ilk elektrikli, dikey kalkışlı ve insanlı uçan dairesi olarak tanıtılıyor. Gövdesinde halka şeklinde delikleri olan eVTOL, tam bir UFO yanılsaması yaratıyor.

Araç hem karada hem suda gidebiliyor

Guangdong Eyaleti Bilim ve Teknoloji Departmanı tarafından paylaşılan rapora göre UFO eVTOL; 6 delikli bir kanal ve 12 pervane motoruyla güç kaynağı, motor çalışması ve uçuş kontrolü açısından üçlü yedek sağlayabilen benzersiz bir tasarıma sahip. Ayrıca, UFO eVTOL’un suya iniş ve kalkış yapma kabiliyetine sahip olduğu görülüyor, bu da onu amfibik bir araç yapıyor.

UFO eVTOL

Raporda ayrıca UFO eVTOL’un öncelikle turizm ve reklam amaçlı tasarlandığını – toplanan kalabalığa bakıldığında işe yaradığı görülüyor – ve bu araç için küresel bir buluş patenti alındığı belirtiyor. 15 dakikaya varan uçuş süresiyle 200 metre gibi etkileyici bir irtifaya ulaşabiliyor. Hızı da saatte maksimum 50 kilometre. Hava aracı, otomatik ve manuel sürüş modları arasında geçiş yapma esnekliği sunuyor.

Bu ilk test uçuşu başarılı ancak geliştirici ekip çalışmalarına devam edecek. Aracın performansını ve güvenlik özelliklerini iyileştirmeye devam edecekler.

UFO eVTOL

Görsel: Twitter