Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix’ten Prodüksiyon için Görsel Efekt Atölyesi

Netflix’ten Prodüksiyon için Görsel Efekt Atölyesi

Netflix, Escape Studios iş birliği yaparak “Prodüksiyon için Görsel Efekt Atölyesi” başlıklı bir çevrim içi atölye çalışması gerçekleştirecek.

Netflix, yayınları kadar eğitimleriyle iddialı. Netflix Series Lab’in, Türkiye’de dizi yazarlığında kalemini güçlendirmek için başlattığı yaratıcı yazarlık programı oldukça ilgi görmüştü. Platform Türkiye’de kreatif sektöre katkı sağlayan projelere imza atmayı sürdürüyor. Netflix bu defa Escape Studios ile iş birliği yaparak Prodüksiyon için Görsel Efekt Atölyesi başlıklı bir eğitim programı hazırladı.

Escape Studios, görsel efekt (VFX) alanında uluslararası yetkinliğe sahip bir stüdyo. Atölye çalışmasının eğitmenliğini de yapımcı Leslie Lee üstlenecek. Görsel efekt içeren sahnelerin temel prensiplerine odaklanan program, doğru görsel efekt planlamasının yapılmasını sağlamayı amaçlıyor. Görsel efekt ekosistemine bütüncül yaklaşarak katılımcıların kreatif sektördeki gelişimlerine katkı sağlaması beklenen eğitim 27, 28 ve 30 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Çevrim içi gerçekleşecek atölyede katılımcılara simultane çeviri desteği de sunulacak.

Son başvuru tarihi 14 Ekim

Atölye çalışmasına görsel efekt yapımcılarının yanı sıra görsel efekt departmanıyla beraber çalışan yapım koordinatörleri, asistan yönetmenler, post prodüksiyon süpervizörleri, post prodüksiyon koordinatörleri, görsel efekt koordinatörleri gibi prodüksiyon ve post prodüksiyon ekipleri de başvurabilecek. Sınırlı sayıda katılımcıya açık olacak atölyeye başvuru sayısının yüksek olması durumunda, başvurusu kabul edilen kişilerin bir kısmı atölyeye “gözlemci” olarak dahil edilecek.

Prodüksiyon için Görsel Efekt Atölyesi, Netflix’in kreatif sektörü geliştirmek ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla projeler üreten Grow Creative ekibinin imzasını taşıyor. Bugüne dek Türkiye’de gerçekleştirilen Grow Creative projeleri arasında Güney California Üniversitesi desteğiyle düzenlenen ‘Yaratıcı Yapımcılık Programı’, Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığıyla açılan ‘Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı Dersi’, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliği ile sunulan ‘Netflix Series Lab’ projesi ve ‘Netflix Adaptation Lab’ projesi dahil olmak üzere pek çok farklı girişim yer alıyor.

Prodüksiyon için Görsel Efekt Atölyesi’ne katılım için başvurular 14 Ekim’e kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenlerin şu adresteki formu doldurmaları yeterli.

Görsel: Netflix, Escape Studios 


Bigumigu Yazarı
| GENEL