Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix’ten Yaratıcı Yazarlık Programı

Netflix’ten Yaratıcı Yazarlık Programı

Netflix Series Lab, Türkiye'de dizi yazarlığında kalemini güçlendirmek ve uluslararası projelere imza atmak isteyenler için bir eğitim programı başlatıyor.

Dünya çapında kreatif endüstrilerin gelişimi için kısa film yarışmalarından eğitimlere kadar çeşitli projeler düzenleyen Netflix Grow Creative, Netflix Series Lab adlı program kapsamında Türkiye’de dizi senaryosu alanında kendini geliştirmek isteyenler için bir yaratıcı yazarlık eğitim programı başlatıyor. Eğitim ile birlikte katılımcılara uluslararası standartlarda projeler üretebilmeleri için içerik geliştirme aşamasından uygulamaya, tüm süreçlerde deneyim ve teknik beceri kazandırılması amaçlanıyor.

Dizi ve film endüstrisinden profesyoneller ile Netflix yöneticilerinin de mentor olarak katılımcılara eşlik edeceği eğitimin toplamda 5 ay sürmesi planlanıyor. Yüz yüze gerçekleşecek beş günlük yoğun atölye çalışmalarının ardından program, üç aylık online eğitimlerle devam edecek. Mentorlara yapılacak sunumların ardından katılımcılara üç haftalık özel bir eğitim daha verilecek.

Netflix Series Lab, Netflix Türkiye, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliğinde hayata geçirilen programa başvuru süreci 5 Eylül- 25 Eylül 2022 tarihleri arasında başvuru linki üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Program detayları ve başvuru şartlarına ise Impact Hub’ın web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Başvuruların değerlendirilme sürecinin ardından seçilecek 12 yazar, 7-8 Ekim tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşecek tanışma toplantısına davet edilecek.

Görseller: Pexels, Instagram.