Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Kapaklar Bir Kavanozu Ordu Bıçağına Dönüştürebilir

Bu Kapaklar Bir Kavanozu Ordu Bıçağına Dönüştürebilir

Fransız tasarım stüdyosu Extrude, biyoplastik kullanarak 3B baskı tekniğiyle 10 farklı işlevsel kavanoz kapağı geliştirdi.

Camla olan ilişkimiz antik Mısır’a kadar dayansa da, bugün sağlıklı gıda saklama koşulları denildiğinde olmazsa olmaz cam kavanozların üretimi hepi topu bir asır kadar geriye gidiyor. İlişkimiz yeni olabilir ancak kullanım alanları hayli geniş. Yeri geldiğinde kalemlik, yeri geldiğinde vazo olarak kullanılarak ev içinde üretilen pratik çözümlerde başı çeken kavanozların kapakları da en az kendileri kadar işlevsel olabiliyormuş. Fransız endüstriyel tasarım stüdyosu Extrude, sabunluktan küllüğe 10 farklı çok yönlü kavanoz kapağı tasarımı geliştirdi.

Evine gelen arkadaşının küllük bulamayarak ortada duran bir kavanoza yönelmesi, stüdyonun dört kurucusundan biri olan Emilie Durand’a kavanoz kapaklarını işlevsel olarak nasıl kullanabileceklerine dair ilham vermiş. İnsanların nesnelere, özellikle de atıklara bakış açısını değiştirmeyi hedefleyen koleksiyon, 3B baskı tekniği ve biyoplastik malzeme kullanılarak elde edilen  10 kavanoz kapağı tasarımından oluşuyor.

Şimdilik fırça tutucu, mumluk gibi yan ürünlere dönüşen kapaklar, birtakım tasarım değişiklikleriyle ihtiyaç duyulan pek çok şeye dönüştürülebilir. Extrude ekibinin tasarım fikri kadar üretim tekniği de oldukça işlevsel ve çevre dostu. 3B baskı tekniği, kavanoz kapağı gibi ufak nesnelerden ev inşasına kadar düşük maliyetli ve sürdürülebilir çözümler sunuyor.

24 Saatten Kısa Bir Sürede Tamamlanan 3B Baskı Ev

Görseller: Studio Extrude, Instagram.