Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sony Elektrikli Otomobil Pazarına Giriyor: Vision-S

Sony Elektrikli Otomobil Pazarına Giriyor: Vision-S

Sony'nin CES 2020'de tanıttığı prototip araç Vision-S, markanın mobilite alanındaki gelecek vizyonunu görselleştirmek için hazırlanmış bir konsept tasarım.

Yıl boyunca piyasaya çıkacak olan tüketici elektroniğinin tanıtıldığı ve senenin ilk çarpıcı ve küresel fuarı olan CES 2020 bugün itibariyle resmen başladı. Geçmişte ev elektroniği, beyaz eşya gibi ürünlerin hakimiyetinde olan CES şu anda oyun şirketlerinden farklı alanlarda faaliyet gösteren teknoloji devlerine ve parlayan girişimlere ev sahipliği yapıyor. Robotlar, giyilebilir teknoloji ürünleri, yapay zeka destekli araçlar ve tabii ki otomobiller CES’in ana konu başlıkları arasında yer alıyor. Sony de gerçekleştirdiği sunum sırasında mobilite konusunda gelecek konseptlerini görselleştirmek için hazırladığı prototip aracı sahneye çıkardı ve tanıtımını gerçekleştirdi. Vision-S, Sony imzası bulunan bir elektrikli araç prototipi.

Sony’nin gelecek vizyonu Vision-S

Sony’nin CEO’su Kenichiro Yoshida, gerçekleşen sunum sırasında bu aracı Sony’nin mobilite dünyasına ve endüstrisine katkısı olarak gördüğünü söyledi. Vision-S bünyesinde 33 farklı sensör bulunduruyor. Bu sayede hem araç içinde hem de dışında olan biteni fark edebiliyor. LIDAR ve Time-of-Flight (ToF) kameralar da aracın otonom sürüş gerçekleştirmesi ve araç içindeki insanları görebilmesi için araca eklenmiş. 360 derece ses ve her an diğer cihazlara bağlanmaya hazır yapısıyla da tanıdığı birisi araca yaklaşırsa otomatik olarak anlıyor ve aracı ona uygun hale getiriyor.

Sony, Vision-S’in geliştirilmesi sürecinde BlackBerry ve Bosch ile çalışmış ve bazı parçalar almış. Ayrıca yeni nesil elektrikli araç platformu olarak çıkış yapan Magna da bu aracın geliştirilemsinde büyük katkı sağlamış. Bu bağlamda aracın piyasaya çıkmaya hazır bir model mi yoksa sadece konsept bir tasarım mı olduğu konusunda henüz kesin bir açıklama bulunmuyor. Ancak Sony’nin tanıtım sayfasında gelecek konsepti için hazırlanan bir prototip olduğu belirtiliyor.

Yayınlanan konsept filmi de Vision-S üzerinden gelecekteki yaşamımızda aracımızın bizi ve sevdiklerimizi tanıdığını, yeri geldiğinde yüksek hızlara çıkabildiğini, konforlu ve güçlü bir araç içi eğlence sistemi sunarak otonom veya insan tarafından kontrol edilen sürüşlerde azami konforu sunduğunu gösteriyor.

Görsel: Sony