Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi Programı İçin Başvurular Başladı

Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi Programı İçin Başvurular Başladı

Yaratıcı ekonomi alanında politika geliştirmeye yönelik ücretsiz eğitim programı “Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi” için başvurular, 3 Eylül’e kadar devam edecek.

British Council ve Cultural Associates Oxford tarafından geliştirilen ve Culture Unleashed iş birliğiyle 20 Eylül – 20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim programı, kültürel ve yaratıcı endüstriler alanında çalışan politika yapıcılar ve sektör profesyonellerine hitap ediyor. Program, yaratıcı ekonomi için etkili politika geliştirmeyi, kapasite güçlendirmeyi ve araştırma – geliştirme kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Program katılımcılara uluslararası ağlarını genişletmeleri için fikir ve araçlar sağlıyor

Program katılımcılara Birleşik Krallık’ta ve uluslararası alanda profesyonel ağlarını genişletmeleri için de yeni fikir ve araçlar sağlıyor. Markalaşmadan dijital dönüşüme, girişimcilikten kültürel mirasa kadar birçok alanı kapsayacak olan eğitim ile kültürel ve yaratıcı endüstrilerin etkisi ve rolü hakkında bilgi paylaşımı, yeni bağlantıların kurulması, politika çözümleri geliştirilmesi ve ortak bir dil oluşturulması hedefleniyor.

Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi Programı, kamu sektöründe çalışan uzman ve orta düzey yöneticilerin yanı sıra kültürel ve yaratıcı endüstrilerde çalışan, politika geliştirme konularına ilgi duyan profesyonellerin başvurularını bekliyor. Başvurular, 3 Eylül Pazar gününe kadar British Council internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

British Council’ın iki yıldır sürdürdüğü ‘Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi’ öğrenme programı, bu sefer Türkiye için detaylı bir inceleme ve literatür taraması ile Türkçe’ye çevrilerek gerçekleştirilecek. Türkiye’de yaratıcı ekonomi alanında uzman isimlerden Emre Erbirer, Gökçe Dervişoğlu Okandan ve Mustafa Gül’ün yürütücülüğünde gerçekleştirilecek dört haftalık asenkron programda aynı zamanda dijital ve yüz yüze olarak seminer, panel ve atölye çalışmaları da yer alıyor. Programı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar, bu alanda geçerliliği olan sertifikanın da sahibi olacak.

Eğitimle ilgili detaylı bilgiye ve değerlendirme kriterlerine şuradan ulaşılabilirsiniz.

Görsel: British Council


Bigumigu Yazarı
| GENEL