Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE’den Açık Çağrı: Creative Catalyst

ATÖLYE’den Açık Çağrı: Creative Catalyst

Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer Kampüsü’nde düzenlenecek 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Creative Catalyst (Yaratıcı Katalizör) uluslararası konferansı için açık çağrı.

Avrupa’nın dört bir yanından öğrenci, akademisyen, sanatçı, yaratıcı profesyonel, politika yapıcı ve kamu üyelerini bir araya getiren Connect for Creativity yenilikçi araştırmaları ve iş birliği projelerini teşvik etmek amacıyla Avrupa’daki yaratıcı platformlarla ve kişilerle bir ağ kurmayı hedefliyor.

Kayseri’de gerçekleşecek etkinlik için açık çağrı

Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk uluslararası konferans Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Creative Backslash uluslararası konferansı olmuştu. İkinci uluslararası konferans “Yaratıcı Katalizör: Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesinde üniversitelere düşen rol” başlığı ile 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleşecek. Konferans, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer Kampüsü’nde düzenlenecek.

Konferansta geleceğin en önemli on becerisi arasında gösterilen yaratıcılığın ve kültürler arası yetkinliğin neden önemli olduğu tartışacak. Ayrıca yüksek eğitim kurumları ile yaratıcı endüstriler arasındaki iş birliklerinin eğitimin geleceğini şekillendirmedeki etkisine odaklanacak. iki gün sürecek etkinlikte atölye çalışmaları, grup tartışmaları, ana konuşmalar ve paneller gerçekleştirilecek. Katılımcılar fikir ve deneyim alışverişinde bulunma, diyalog oluşturma ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı bulacak.

Konferans tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olacak. Ancak sınırlı sayıda yer olduğu için kayıt yaptırmak gerekiyor. Açık çağrı sonucunda seçilecek katılımcıların Kayseri’ye seyahati ve en fazla üç gecelik konaklama giderleri proje kapsamında karşılanacak. Konferans için yapılan açık çağrı konuya ilgi duyan akademisyenlere sanatçılara, yaratıcı kişilere, teknoloji uzmanlarına, yaratıcı ve kültür endüstrileri profesyonellerine ve politika yapıcılara yöneliktir. 5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan konferansa katılmak isteyenler 27 Ekim’e kadar bu adresten başvuruda bulunabilir.

Görsel: ATÖLYE