Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Creative Catalyst Konferansı 5-6 Aralık’ta Abdullah Gül Üniversitesi’nde

Creative Catalyst Konferansı 5-6 Aralık’ta Abdullah Gül Üniversitesi’nde

Creative Catalyst (Yaratıcı Katalizör) uluslararası konferansı 5-6 Aralık tarihleri arasında Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer Kampüsü’nde gerçekleşecek.

British Council tarafından yürütülen Connect for Creativity projesi Türkiye, Yunanistan ve Sırbistan ülkelerinde gerçekleşiyor. Avrupa’nın dört bir yanından öğrenci, akademisyen, sanatçı, yaratıcı profesyonel, politika yapıcı ve kamu üyelerini bir araya getiren Connect for Creativity yenilikçi araştırmaları ve iş birliği projelerini teşvik etmek amacıyla Avrupa’daki yaratıcı platformlarla ve kişilerle bir ağ kurmayı hedefliyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek ikinci uluslararası konferans Creative Catalyst (Yaratıcı Katalizör) için ATÖLYE’nin yapmış olduğu açık çağrıyı sizlerle paylaşmıştık. ‘Yaratıcı Katalizör: Yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesinde üniversitelere düşen rol’ başlığı ile gerçekleşecek konferans kültürler arası yetkinliklere, yaratıcılığa ve endüstriler arasındaki iş birliklerinin oynayabileceği role odaklanacak.

Creative Catalyst konferansına katılanlar bilgi, fikir ve deneyim alışverişinde bulunacak

İki gün boyunca sürecek olan konferansta yaratıcı endüstrilerin gelişmesinde üniversitelere düşen pay ve sunmuş olduğu katkılar tartışılacak. 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde  Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinlikte yüksek eğitiminin yaratıcı ekonomiye sunduğu katkı, yaratıcı endüstrilerin eğitimin tasarımında ve geliştirmesindeki rolü gibi konuların cevapları aranacak.

Konferansa katılanlar Avrupa çapında uzmanları, karar vericileri ve kanaat önderleri dinleme fırsatı yakalayacak. Katılımcılar atölye çalışmaları, grup tartışmaları, ana konuşmalar ve paneller yoluyla bilgi, fikir ve deneyim alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak.

Creative Catalyst konferansı herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak. Ancak sınırlı sayıda yer olduğu için kayıt yaptırmak gerekiyor. Konuya ilgi duyan katılımcılar bu adres üzerinden kayıt yaptırabilir. Ana konferans boyunca Türkçe-İngilizce simültane çeviri yapılacak. ‘Follow the Speaker’ (Konuşmacıyı Takip Et) oturumları ve atölye çalışmaları ise İngilizce olarak düzenlenecek.

Görsel: ATÖLYE