Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Killer’ın Görsel Efekt Dökümüyle Ortaya Çıkan Gerçekler

The Killer’ın Görsel Efekt Dökümüyle Ortaya Çıkan Gerçekler

David Fincher'ın The Killer filminin görsel efekt dökümünü paylaşan Wylie Co., izleyenleri şaşırttı.

Senaryosu Andrew Kevin Walker’a ait olan ve David Fincher tarafından yönetilen The Killer, Netflix için yaratılan bir psikolojik aksiyon gerilim filmi. Alexis Nolent tarafından yazılan ve Luc Jacamon tarafından çizilen aynı isimli Fransız çizgi roman serisine dayanıyor. Filmde Michael Fassbender, ters giden bir saldırının ardından uluslararası bir insan avına karışan suikastçiyi canlandırıyor. Arliss Howard, Charles Parnell, Kerry O’Malley, Sala Baker, Sophie Charlotte ve Tilda Swinton yardımcı rollerde. Film 27 Ekim’de gösterime girdi. Ancak görsel efekt stüdyosu Wylie Co’nun birkaç saat önce yaptığı paylaşımlar nedeniyle şu anda adından epeyce söz ettiriyor. Öyle ki yayınladıkları videonun görüntüleme sayısı şimdiden 800 bini aşmış durumda.

Meğer başkahraman bu sahnede tamamen CGI imiş

Wylie Co.’nun bir sekansın video dökümünü içeren paylaşımında, ana karakterin tamamen bilgisayar tarafından oluşturulduğunu gören The Killer hayranları adeta şaşkına döndü. Fincher’ın filmleri görünmez efektleriyle (invisible VFX) tanınıyor. Wylie Co, bu sahnedeki “nihai hedefinin” baş kahramanın bir CGI yaratımı olduğunu kimsenin fark etmemesini sağlamak olduğunu belirtmiş.

Söz konusu sahne, filmin başlarında Michael Fassbender’ın canlandırdığı suikastçının kaçış sahnesinden sonra geçiyor. Bir scooter’a atlıyor ve gece vakti Paris sokaklarında güvenli bir yere doğru kaçıyor. Döküm videosu, Fassbender’ın kaskın içinden görünen yüzünün yakın çekimleri de dahil olmak üzere, bu sekansta tamamen bilgisayar tarafından oluşturulduğunu ortaya koydu.

Wylie Co., oyuncu için bir dijital ikiz yaratma kararının, Fincher’ın stüdyoda çektikleri görüntülerden etkilenmemesinin ardından alındığını açıklamış.

Görsel: Wylie Co.