Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone’la Stop Motion Çeken Animatörün Sıcacık Yeni Yıl Hikayesi

iPhone’la Stop Motion Çeken Animatörün Sıcacık Yeni Yıl Hikayesi

Apple'ın "Fuzzy Feelings" isimli yeni yıl filmi; gündüzleri ofiste hissettiği gerilimi, geceleri çektiği stop motion'la dışa vuran bir sanatçıya odaklanıyor.

Apple dün paylaştığı “Fuzzy Feelings” isimli yeni yıl filmiyle yine kalplere dokundu. Bu yılki film, işinden arta kalan zamanlarda yeni yıl temalı bir stop motion üzerinde çalışan bir kadının hikâyesini konu alıyor. Tahmin edeceğiniz üzere kadın, animasyon karelerini iPhone ile çekiyor. Reklam filminin kendisi de iPhone 15 Pro Max kullanılarak çekilmiş ve ardından MacBook Air’de Dragonframe kullanılarak düzenlenmiş.

Gündüzleri ofis çalışanı, geceleri stop-motion sanatçısı olan bir başkahramanın hikayesi

Geç kaldığında onu azarlayan, ona son dakika işi veren ve genel olarak kendisi de perişan bir halde gezinen huysuz patronu bu kadının hayatı üzerinde etkiii bir karakter. Başkarakterimiz, patronuna baktıkça karmaşık duygulara kapılıyor. Baskın duygusu öfke ama bu duyguyu içine atıp animasyonlarında patronuna talihsiz durumlar yaşatarak rahatlamaya çalışıyor. Örneğin onu, üzerine kar kütlesi boca edilmiş, çamur birikintisine düşmüş veya elektrik çarpmış halde tasvir ediyor.

Başlarda gözüne korkunç görünen patronu, el yapımı yılbaşı hediyeleri dağıttıktan sonra animatör ona farklı bir gözle bakmaya başlyor. Animasyonlarında patronuna acı çektirmeyi bırakıyor. Hatta patronun yalnızlık çektiğini anlayıp ona yardımcı olmaya çabalıyor.

Apple, filmi şu mesaj eşliğinde paylaşmış. “Yaratıcılık birbirimize ve dünyaya bakış açımızı değiştirme gücüne sahiptir. Bazen olaylara yeni bir pencereden bakmak büyük fark yaratabilir. Tatilleri tatil yapan sizsiniz.”

Anna Mantzaris etkisi…

Kampanya TBWA\Media Arts Lab imzasını taşıyor. Stop-motion ve canlı aksiyon unsurlarının bir arada kullanıldığı film için yönetmen Lucia Aniello ve stop motion animatörü ve yönetmen Anna Mantzaris güçlerini birleştirmiş. Benim gibi Anna Mantzaris hayranı olanlar keçe karakterleri görür görmez kimin eseri olduğunu anlamıştır zaten. Bu başarılı animatörle ilk kez tanışanlar ise kendisinin nefis çalışmalarına şuradan göz atabilirler. Ayrıca kendisinin Instagram’ını ve Vimeo kanalını da takip edebilirsiniz.

Dört dakikalık reklam filmine, George Harrison’ın 1970’lerdeki hit parçası “Isn’t It a Pity” eşlik ediyor.

Apple filmin kamera arkasını paylaşmış. Bu filmde de Mantzaris, iPhone ile animasyon yapmanın ne kadar pratik olduğunu anlatıyor.

Künye:

Reklamveren: Apple
Ajans: TBWA\Media Arts Lab
Yönetmen: Lucia Aniello
Animasyon Yönetmeni: Anna Mantzaris
DP: James Laxton
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
Animasyon Yapım Şirketi: Passion Pictures

Görsel: Apple