Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
João Salazar’ın Oyun Hamuru Sanatı

João Salazar’ın Oyun Hamuru Sanatı

İllüstratör ve görsel sanatçı João Salazar, oyun hamuruyla boyama tekniğini kullanarak ve akrilik kutularda hamurdan figürler istifleyerek kendine has eserler üretiyor.

Oyun hamuru kullanarak yapılmış birbirinden yaratıcı işlere yer verdik. Kimi moda tasarımında kimi de illüstrasyonda bu malzemenin en iyi şekilde nasıl kullanılabildiğini gösterdi. Ayrıca her yeni sanatçı, bizlere bu malzemeyle yapılabilecek daha pek çok şey olduğunu kanıtladı. Brezilyalı illüstratör ve görsel sanatçı João Salazar da oyun hamuruyla özgün işler çıkarabilen isimlerden biri.

João Salazar profesyonel sanat yaşamında, çocukluğunda en çok sevdiği oyuncağı kullanıyor

Günlük yaşamdan, popüler kültürden ve Web 2, Web 3 gibi temalardan yola çıkarak yarattığı esprili illüstrasyonlar; oyun hamuruyla benzersiz bir şekilde hayat bulmuş. Genelde oyun hamuru ile yapılan işlerde dümdüz pürüzsüz bir yüzey yaratma yoluna gidilirken, João Salazar parmak darbelerini ve hafif engebeleri avantaj olarak kullanmış. Böylece kalın yağlıboya tabakalarıyla çalışıldığına ortaya çıkan etkiye benzer bir estetik ortaya çıkmış.

Sanatçı bir röportajında, oyun hamurunun çocukluğunda en sevdiği oyuncak olduğunu söylemiş. Şimdi bu malzemeyi profesyonel bir şekilde kullanmayı da çok eğlenceli buluyor. Oyun hamuru kullandığı resimlerin tamamlanma süresi haftalar hatta aylar sürebiliyor.

En dikkat çekici işlerinden biri ise akrilik küplerin içinde yaşayan oyun hamuru figürler. Bir metrobüsün içerideki sıkışık ortama bakıyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

João Salazar, oyun hamuru kullanarak kısacık animasyonlar da yapıyor. Çalışmaları NFT evreninde de talep görmüş.

Görsel: João Salazar