Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modaya Oyun Hamuru Katmak

Modaya Oyun Hamuru Katmak

JW Anderson, 2024 ilkbahar - yaz koleksiyonu için kullandığı malzemelerine oyun hamurunu ekleyerek deneysel bir yaklaşım sergiledi.

Doğa manzaralı kazaklarıyla daha önce radarımıza takılan İngiliz mode markası JW Anderson, şu sıralar oyun hamuru kullanılarak yapılmış tasarımlarıyla konuşuluyor. Kuzey İrlandalı moda tasarımcısı ve kreatif direktör Jonathan Anderson tarafından kurulan marka, Londra Moda Haftası’nda izleyenleri çocukluk yıllarına doğru minik bir yolculuğa çıkardı.

Defile davetiyesi de oyun hamuru bloklarından yaratılmış

Londra Moda Haftası öncesinde davetlilere, üzerine markanın kendi adının kazındığı hamur bloğu şeklinde davetiyeler gönderilmiş. Böylece Anderson, giyimde nadiren kullanılan deneysel bir malzeme ile çalıştığının ilk işaretlerini vermiş. Etkinlikte izleyiciyle buluşan İlkbahar/Yaz 2024 koleksiyonuyla da gerçekten ses getirdi.

Davetinin fotoğrafını aşağıdaki tweet’te görebilirsiniz:

Markanın yaptığı paylaşımda, parçaların kumaşla yaratılan klasik drape efektleri yerine manuel kalıplama yaklaşımıyla hazırlandığı belirtilmiş. JW Anderson bu giysilerde oluşturmada gerçek oyun hamuru kullanmış. Giysilere yakından baktığınızda zaten bunu görebiliyorsunuz. Drape, dikiş ve kırışma gibi kumaş efektleri oyun hamuruyla şekillendirilmiş. Yine fotoğraflara yakından baktığınızda iç kısımlarda başka malzemelerin de kullanıldığını görebiliyorsunuz. Belki hamurun şeklini koruyabilmesi için bazı sert parçalar ve bedeni koruyan bir astar kullanılmış olabilir. Bu konuda bir detay verilmemiş. Dışarıdan bakınca tamamen oyun hamuru yüzeyi görüyorsunuz. Kullandığı oyun hamuru ise, İngilizlerin Play-Doh’u olan Plasticine marka bir hamur.

 

Görsel: JW Anderson