Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Las Vegas’ın Yeni Sembolü Sphere’in Açılışında Sergilenen Eserler

Las Vegas’ın Yeni Sembolü Sphere’in Açılışında Sergilenen Eserler

U2, Sphere’in açılış konserinde Es Devlin başta olmak üzere dünyaca tanınmış sanatçıların çalışmalarıyla desteklenen bir multimedya rock gösterisine imza attı.

Sphere’i tuval olarak kullanan ilk sanatçı Refik Anadol oldu. Geçtiğimiz ay bu müjdeyi verdiğimiz haberde, küre yapının 29 Eylül’de U2 konseriyle resmi olarak ziyaretçilere açılacağını da eklemiştik. İşte bu açılış gerçekleşti ve geride muhteşem görüntüler bıraktı.

Konsere eşlik eden devasa bir grup sergisi

İki saat süren görsel-işitsel şov sırasında, U2 konseri’ne göz kamaştırıcı animasyonlar eşlik etti. U2:UV Achtung Baby Live At Sphere adını taşıyan etkinlikte, U2’nun 1991 tarihli Achtung Baby albümünün çok sevilen parçalarıyla birlikte, yeni single’a ve akustik bir bölüme de yer verildi. Eğlence sektörünün üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Sir Paul McCartney, Dr Dre ve Snoop Dogg da izleyiciler arasında idi.

@tristan_the_genie

@U2 went crazy tonight at the opening of @Sphere in Vegas! Jeff Bezos was sitting 10 feet behind me lmao #u2 #sphere #spherelasvegas #3d

♬ original sound – genie

Proje; U2, uzun zamandır grubun kreatif direktörü olan Willie Williams ve sanatçı – sahne tasarımcısı Es Devlin, Ric Lipson, Gavin Friday, Morleigh Steinberg ve Sharon Blankson tarafından tasarlanmış. Yine Willie Williams tarafından yönetilmiş.

Es Devlin’in ”Nevada Ark” isimli eseri kapanışı yaparak gecenin yıldızı oldu. Bu çalışma, “Where the Streets have no name”, “With or Without You” ve “Beautiful Day” parçalarına eşlik etti. Eser çeşitli hayvanların kaleydoskopik görüntülerinden oluşuyor. Es Devlin’in açıklamalarına göre bu canlılar, Nevada’nın nesli tükenmekte olan türleri. Hayvanlar, Matteo Mastrandrea tarafından Es Devlin’in araştırmalarına, eskizlerine ve render’larına dayanarak tasvir edilmiş. Susana Yamamoto, Nick Rayniers ve Tim Booth tarafından Treat Studio’da 4 ay süren bir çalışmanın sonunda dijital ortamdaki son hallerini almışlar.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Es Devlin (@esdevlin)’in paylaştığı bir gönderi

“Even Better Than the Real Thing” parçasının arka planında gösterilen Marco Brambilla’ya ait eser, “The Fly” parçasına eşlik eden tipografi bombardımanı ve John Gerrard’ın destansı “Flags” serisine ait bayraklı 2 işi en çok dikkat çekenler arasındaydı. Gerrard açılış için “Flare (Oceania) 2022” ve “Surrender (Flag) 2023″‘ün özel versiyonlarını hazırlamış. Sanatçı Pace Gallery tarafından temsil ediliyor.

Yine Industrial Light and Magic’in “Atomic City” isimli yeni single’a eşlik eden çalışması (parçalara ayrılan Vegas silüeti) da en çok konuşulan işler arasındaydı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@marcobrambillastudio’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@marcobrambillastudio’in paylaştığı bir gönderi

Bu açılış konseri eğlence sektöründe oyunun kurallarını değiştirecek gibi görünüyor. U2, modern stadyum rock gösterisinin yaratıcılarından biriydi; Sphere’deki açılış konseriyle bir yeni bir kapı daha açmış olabilirler. Siz ne dersiniz?

Görsel: Es Devlin