Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atölyelere Biçilmiş Kaftan Çok İşlevli Tabure

Atölyelere Biçilmiş Kaftan Çok İşlevli Tabure

Bahçeşehir Üniveristesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Aslı Özcan'ın tasarladığı tabure, bol malzemeyle çalışan atölye dinamiklerine minimalist çözümler üretiyor.

Güzel sanatlar atölyelerinde gözlemlediğim ve üretimin, tasarımın olduğu her atölyede yaşanan yegane durum süreç içinde kullanılan araç ve gereçlerin hacmen büyüklüğü ve çokluğu. Bu eşyaların koordinasyonunu sağlayabilmek de adeta kişiye bahşedilen yetenekler arasında yer alıyor.

Bahçeşehir Üniveristesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Aslı Özcan’ın tasarladığı VIUSTOOL isimli çok işlevli tabure, bu noktada minimalist çözüm sunan bir tasarıma sahip. Geçtiğimiz yıl Mobilya Tarihi ve Tasarımı dersi kapsamında gerçekleştirilen Tasarım Stüdyosu Oturma Elemanı Tasarımı Yarışmasına katılan Aslı Özcan, 1.lik ödülünü kazanmış.

PENTA Yayıncılık sponsorluğuyla VIUSTOOL üretim tezgahına girerek 100 adet üretilerek Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin kullanımına sunulmuş. Şimdi ise, sıradaki yolculukları 12. CNRİMOB Fuarı kapsamında düzenlenen FURNISHOW Üniversitelerarası Mobilya Tasarımı Sergisiyle devam ediyor.

Birden fazla işlev ve kullanım metodu sunan VIUSTOOL; malzeme rafı, proje rulo yuvası, fotoblok cebi özellikleri bulunuyor. Ve algıda seçicilikle çeşitlenecek kullanım alanlarını ise hayal gücüne bırakıyor.




Görsel; Aslı Özcan