Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Gözlük Arenasında Yeni Oyuncu: Vuzix M100

Akıllı Gözlük Arenasında Yeni Oyuncu: Vuzix M100

Teknolojik görüntü ve iletişim cihazlarında nereye gelmiştik, birkaç adımda hatırlayalım; Google’ın Project Glass adıyla tanıtılıp Google Glass olarak devam eden ürününden bahsetmiştik. Hatta Google Glass sadece bir prototip olarak tanıtılmakla kalmamış, podyumlarda boy göstermeye bile başlamıştı. Ardından Olympus MEG4.0 prototipiyle Google Glass’ın sahnede yalnız kalmayacağına dair önemli işaretler vermişti. 

Şimdi ise Vuzix M100 isimli akıllı gözlükler var karşımızda. Yazılım Geliştirme Kiti hazır olan Vuzix M100, 720p çekim yapabilen bir video kameraya, 4GB belleğe, wi-fi ve Bluetooth bağlantısına ve GPS sistemine şimdiden sahip durumda. 400×240‘lık bir ekrana sahip olan cihaz, Android Central’ın söylediğine göre Android 4 Ice Cream Sandwich’in cihaza uyarlanmış bir versiyonuna sahip ve bu sayede doğrudan uygulama indirmeye olanak tanıyor. Temel olarak ise cihaz üzerinden video izlemek, eposta ve kısa mesaj görüntülemek ve bağlı olduğu mobil cihazdan müzik dinlemek mümkün.

Henüz fiyatlandırma konusunda net bir bilgi olmasa da Yazılım Geliştirme Kiti 999 ABD dolarından satışa sunuluyor. Bu noktada Google Project Glass’ın Explorer Edition’larının 1.500 ABD doları olduğunu da ekleyebiliriz.