Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft’un Yaratıcılara Özel Yeni Bilgisayarı Surface Studio ve Diğer Yenilikleri

Microsoft’un Yaratıcılara Özel Yeni Bilgisayarı Surface Studio ve Diğer Yenilikleri

Microsoft'un yeni ürünlerini tanıttığı lansman etkinliğinin özeti.

Microsoft’un 26 Ekim’de düzenlediği etkinliğinde Windows 10 Creator’s Update ile yaratıcı bünyelerin hayatında sanal gerçeklik ve 3B kavramlarını birbirine yaklaştırdı ve Surface ailesinin yeni ürün ve aksesuarlarını tanıttı.


Surface Studio

Microsoft’un bu etkinliğindeki en büyük duyurusu olan Surface Studio, çalışma masasını yaratıcı üretim alanına dönüştüren bir bilgisayar. Piyasadaki en ince monitöre sahip olan Surface Studio, minimalist ve avuç içi büyüklüğünde bir kasaya sahip. Kasadan çıkan tek bir kabloyla tüm yönetimi yapan Surface Studio’nun monitörü çapraz konuma getirilerek üzerinde çizim yapılabilen kocaman bir tuvale dönüşebiliyor. Surface Studio’nun da ön siparişleri dün itibariyle başladı.


Yeni Surface Book

Kendi sınıfının en güçlü bilgisayarı olarak anılan Surface Book, 6. Nesil Intel Core i7 işlemcisiyle orijinal Surface Book’un iki katı grafik işleme gücüne sahip. %30 daha fazla batarya ömrüne sahip olan bilgisayarın ön sipariş dönemi de başladı.


Surface Dial

Microsoft’un lansman sırasında tanıttığı dikkat çekici ürünlerden olan Surface Dial, yaratıcı süreci geliştirmek için tasarlanmış bir Surface aksesuarı. Kaydırma, yakınlaştırma gibi jestleri kontrol eden Surface Dial, Windows 10 ile uyumlu çalışıyor ve tüm Surface cihazlarda kullanılabiliyor. Tüm bunlara ek olarak da Surface Studio’ya özel olarak geliştirilmiş fonksiyonlara sahip.


Windows 10 Creators Update

2017’nin başında yayınlanacak olan ve herkesin Windows cihazlarını ücretsiz yükseltebileceği bu güncelleme 3B modelleme, tarama gibi eylemlerle karma gerçekliği bir araya getiriyor. Ayrıca oyuncuları birbiriyle iletişime geçmesini kolaylaştıracak yeni araçlar sunuluyor. Bu güncellemeyle birlikte oyun yayını yapmak kolaylaşıyor ve Twitch’in lider olduğu pasta içinde bir dilim daha kesiliyor.


Yeni Paint ile herkes için 3B

Microsoft’un görsel düzenleme aracı Paint, yenilenerek Paint 3D oldu. Bununla birlikte Windows mobil cihazlara 3B tarama yazılımı eklendi. Böylece çevremizdeki her objeyi telefonla tarayarak dijital ortama aktarabiliyoruz. Daha akıllı araçlarla donatılan Paint 3D’ye 3B modeller ekleyerek onları da şekillendirebiliyoruz. 3B üreticileri bir araya getirmek için de Windows, Remix3D.com‘u hayata geçirdi. 3B modellerin ve tasarımların yer aldığı ve bu konuda çalışanların işleri depolayarak bir topluluk yaratma hedefi var. Thingiverse‘ün Microsoft çatısıyla kurulmuş ikamesi gibi düşünmek mümkün.


Office uygulamalarına 3B model ve fırça desteği

Artık Powerpoint üzerinde sunum hazırlarken 3B modellenmiş objeler ekleyip onları dilediğimiz açılarla döndürebileceğiz. Microsoft, Windows ile sunduğu 3B desteğinin tamamını Office yazılımları için de geçerli kılıyor. Buna ek olarak da Word içine Ink Editor isimli bir araç da geliştirildi. Bu dijital kalem sayesinde yapılmak istenen değişiklikler daha kolay ve hızlı gerçekleştirilebiliyor.


Teknoloji şirketleriyle birlikte sanal gerçeklik gözlüğü geliştiriliyor

Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesiyle birlikte herkese 3B dünyaya erişiminin önünü açarken HP, Lenovo, ASUS, Dell ve Acer ile iş birliği yaparak sanal gerçeklik gözlüğü üretmeye başlıyor. Bu markaların geliştirecekleri ürünlerin ekonomik olarak herkesin karşılayabileceği seviyede olması hedefleniyor. Ayrıca bu gözlükler Microsoft’un HoloLens ile birlikte ortaya çıkardığı karma gerçeklik kavramıyla da uyumlu çalışacak.


Her oyuncu aynı zamanda yayıncı olabilecek

Oyun yayını dünyası genişlerken Microsoft, Xbox One ve Windows 10 cihazların iletişimini artırarak canlı yayın yapmayı sağlayan bir model tanıttı. Microsoft’un Ağustos ayında satın aldığı yayın servisi Beam ile birlikte oyuncular Xbox Live üzerinden kendi turnuvalarını organize edebilecek. İster Xbox’ta ister Windows üzerinde olsun oyuncular bu turnuvalara katılarak aynı heyecanı paylaşabilecek.


Windows My People

Sık iletişim hailinde olduğumuz yakınlarımızla daha kolay iletişim kurabilmek için My People isimli bir özellik tanıttı. Bu minik düzenlemeyle sık iletişimde kalmak istediğimiz kişileri araç çubuğunun sağ tarafına sabitleyebiliyor ve doğrudan o pencere üzerinden mesaj, arama ve Skype üzerinden iletişime geçilebiliyor.

Görsel: Microsoft