Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bookniture: Kitaplıkta Saklanan Taşınabilir Tabure

Bookniture: Kitaplıkta Saklanan Taşınabilir Tabure

Hong Konglu tasarımcı Mike Mak, katlandığında ve şık bir deftere dönüşen Bookniture'ı tasarladı.

Bookniture, minimal yaşam tarzının bir zevkten öte gereklilik olduğu bir kültür sonucu ortaya çıkmış. Tasarımcı Mike Mak yaşadığı şehir için, “burada herkes sahip olduğu alanın her santimini en iyi şekilde kullanmak zorunda” diyor.

Origami tekniği örnek alınarak tasarlanan Bookniture, 2015 yılındaki Kickstarter kampanyası sonucu 449.969 dolar fon ile hayata geçirilmiş. Sadece 1,5 kg ağırlığındaki Bookniture, 900 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip.

Tasarımın en önemli özelliği kitaplıkta saklanabilmesi olsa da, Bookniture’u sığdırabilmek için biraz genişçe bir kitaplığa ihtiyacınız olduğu bir gerçek keza kendisi 33 cm uzunluğunda. Bu da aylık dergi boyutlarına kıyasla bile 10 cm daha uzun olduğu anlamına geliyor. Klasik katlanır sandalye ve sehpaların bir adım ötesine geçmek isteyen Mike Mak, kullanılmadığı zaman da kitaplıktaki şık görüntüsü ile işlevsel olmayı başaran bir tasarıma imza atmış.

Bookniture, 2015 baharından itibaren Lee işbirliğiyle gerçekleştirilen “Refresh The City” kampanyasının da bir parçası olmuş. “Tasarladığın, dönüştürdüğün ve yaşadığın yer senin şehrindir” sloganıyla yola çıkan kampanya, gençlerden şehirdeki kullanılmayan alanları kendi tarzları ile doldurmalarını istemiş.