Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
London Design Medal 2018 Kazananı, Hüseyin Çağlayan!

London Design Medal 2018 Kazananı, Hüseyin Çağlayan!

Hüseyin Çağlayan, London Design Festival'in bir parçası olan The British Land Celebration of Design komitesi tarafıdan London Design Medal'a layık görüldü.

Hüseyin Çağlayan ismini daha önce hiç duymadıysanız evvelinde size biraz ondan bahsedeyim. Kendisi başarılı bir avangard moda tasarımcısı. Teknolojiyle modayı birleştirmeyi seven tasarımcı moda tasarımı eğitimine İngiltere’de başladı. İki yıl üst üste Yılın İngiliz Tasarımcısı ödülünü kazanan sanatçı, 2006’da Britanya İmparatorluğu Şövalyelik Nişanı ve 2013’te de Moda Vizyoneri ödüllerinin sahibi oldu. Lady Gaga ve Björk’ün unutulmaz giysileri sanatçının imzasını taşıyor. Gerçeküstü moda çalışmaları ile tanınan Hüseyin Çağlayan geçtiğimiz günlerde de yeni bir madalyayı koleksiyonuna kattı. Kendisine bu seneki London Design Festival’in bir parçası olan The British Land Celebration of Design komitesi tarafından kendisine London Design Medal verilecek.

Ödülü Alan Dört Kişiden Biri Çağlayan

Çağlayan bu ödülü almaya hak kazanan dört kişiden biri. Neri Oxman, Eva Jiřičná, Grace Wales Bonner da mimari ve tasarım alanında çalışma gösteren ve bu sene ödülü alan diğer kişiler. Çekya doğumlu mimar Eva Jiřičná Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. Neri Oxman’sa MIT profesörü ve tasarımcı olarak 3B baskı yöntemiyle geliştirdiği yeni hammadde ve kullanılabilir alanlarda tasarımdan mimariye uzanan skalasıyla Design Innovation Medal’ına layık görüldü. Grace Wales Bonner da The Emerging Design Medal’la ödül kazanan bir diğer moda tasarımcısı oldu.

Ödül bu sene 12. senesinde. Artık belli başları kuralları oturmuş ve tasarım endüstrisinde kendine yer edinmiş bir ödüle dönüşmüş. 2018 British Land London Design Medal komitesi kazananları hayal gücü, yenilikçilik, yeteneklerin iyi kullanılabilmesi gibi özelliklere bakarak seçiyor. Böylece alanlarında onurlandırılan sanatçılar için de özel bir yer ediniyor kendisine. Hüseyin Çağlayan kendi kategorisinde bu ödülü alan ikinci moda tasarımcı. 2009 yılında Paul Smith bu ödülü eve götüren ilk moda tasarımcısı olmuştu.

Madalyalar 17 Eylül’de Londra’da Southbank Centre’da bulunan Queen Elizabeth Hall’da gerçekleşecek ödül töreniyle sahiplerine verilecek. Ayrıca şayet Londrada’ysanız 15-23 Eylül tarihleri arasında V&A Museum’da olacak sergide bu senenin kazananlarını yakından inceleyebilirsiniz.

Görsel: London Design Festival, Chalayan