Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renklerin Gücü Adına: Sparks

Renklerin Gücü Adına: Sparks

Josep Prat Sorolla; geometri, renkler, kaos ve düzen kavramlarını yeni animasyonunda bir araya getiriyor.

Renkler, geometri, kaos ve düzen… Günümüz dünyasında gözümüzün ve ruhumuzun algıladığı birçok şey bu dört konu başlığı içerisinde yaşanıyor bizler için. Kaos ve düzen hayatımızın anlamları zaten. Renklerse bir nebze bizlerin modunu artırıyor, geometri de uzay zamanda yerimizi belli ediyor. Bu dört kavram belki dediklerimden çok farklı anlamlar taşıyabilirler sizler için ama İspanyol sanatçı  Josep Prat Sorolla için de bu dört kelimenin kavramı benzer anlamlar taşıyor.

Rengarenk ve Şekilden Şekile Giren Bir Dünya

Josep Prat Sorolla, renkleri ve geometrik şekilleri işlerinde kullanmayı seven bir sanatçı. Yaptığı birçok animasyon, gif, video ve çizimde ana ve ara renkleri bolca kullandığına şahit oluyoruz. Kendisinin bazı işleri De Stijl dönemini de hatırlatmıyor değil. Çalıştığı işlere göre New Wave, Vaporwave gibi tarzları da çalışıyor ama Josep Prat Sorolla.

Barselona’da üretimine devam eden sanatçı Josep Prat Sorolla’nın renksiz işi yok denecek kadar az. Son animasyon videosu “Sparks” birçok geometrik desen ve rengin iç içe geçmiş bir çalışması. Dans eden bir kadının merkezinde olduğu videoda renkler ve şekiller kadının etrafından dünyayı şekillendiriyor. Deneysel ve kişisel bir proje olarak tanımlıyor animasyon videoyu sanatçı. Kişinin yıllarca içinde tuttuğu kendine has özelliklerini dışarıya salması ve özgürleşmesi durumu var videonun hikayesinde. Yani biraz dolaptan ya da kozadan çıkma ve açılma hikayesi. De Stijl akımından etkilenmesini ise modern dijital resim ve animasyonla iyi harmanlıyor Josep Prat Sorolla.

Josep Prat Sorolla, geçmiş ve geleceği güzel harmanlayan sanatçılardan. Renk ve geometri bilgisini de işin içine katınca özellikle birçok tarzı yeniden uygulamayı deneyebiliyor. Sparks keyifle vaktinizi çalmanıza izin verebileceğiniz bir animasyon.

Görsel: Vimeo