Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
UnSpoil Me: Dizi ve Film Unutturan Site

UnSpoil Me: Dizi ve Film Unutturan Site

Samsung Electronics Nordic ve İsveçli ünlü hipnoz ustası Fredrik Praesto tarafından geliştirilen UnSpoil Me, izlediğiniz içerikleri size unutturabileceğini iddia ediyor.

Spoiler, şehir insanının en önemli sorunlarından. Hiç spoiler almadan izlemeye çabalayanlar bir yerde, spoiler önemsemeden bağıra bağıra konuşanlar bir yerde, bu iki taraf hep birbirinden çekmiştir. Hepimiz yıllar içerisinde Breaking Bad, Lost, Game of Thrones gibi dizilerde yeni bölümün çıktığı gün izleyene kadar sosyal medyada ihtiyatlı davrandık. Çünkü hepimizin de bizden önce izleyen ve bize spoiler vermeyi seven bir arkadaşı var, ne yazık ki. Ya da spoiler’ı geçelim, herkes sevdiği bir filmi ilk defa gibi, hiçbir şey bilmeden izlemeyi bir kere hayal etmiştir. UnSpoil Me işte burada devreye giriyor ve size izlediğiniz içeriği unutturacağını iddia ediyor. Nasıl mı? Hipnozla!

Derin Derin Nefes Al ve Güç Yüzüğünü Unut

UnSpoil Me, Samsung Electronics Nordic tarafından geliştirilen bir site. Geliştirilmesinde İsveçli ünlü hipnoz uzmanı ve zihin koçu Fredrik Praesto ile ortaklaşa çalışıldı. Proje kullanıcıların kendilerini hipnotize etmelerine olanak tanıyor. Her seans yaklaşık 20 dakika sürüyor. Siteyi deneyimleyenler, bilgisayar ekranındaki bir dizi komutu izleyip Fredrik Praesto’nun sesini dinleyerek takip ediyorlar. Praesto süreç boyunca komutlarıya kişileri yönlendiriyor ve hipnotize ediyor.

Seans, Fredrik Praesto’nun yumuşak ve melodik sesi ile kullanıcıyı teşvik etmesiyle başlıyor. Gökkuşağına benzer bir renk sarmalı ekranın ortasına doğru dönerken Praesto kişileri unutmak istedikleri şovu veya filmi düşünmeye teşvik ediyor. Arkada bir ortam müziği çalıyorken ekranın merkezine bakmanızı ve duygularınıza odaklanmanızı öneriyor akabinde Praesto. Kullanıcıyı rahatlamaya ve 300’den geriye saymaya teşvik ederken de görüntü kaymaya başlıyor. Ekran başında hipnotize edilmek düşünce olarak ürkütücü. Bu değişik deneyim de “hipnoz tamamlandı” mesajıyla bitiyor.  Ardından “birkaç derin nefes alıp vücudunuzun ve zihninizin nasıl olduğu üzerine odaklanın” önerisi ile de seansı tamamlıyor Praesto.

Samsung ve Fredrik Praesto ayrıca sitede bu deneyimi yaşayanlardan da Twitter’da #unspoilme deneyimlerini paylaşmalarını istiyor. Black Mirror bölümünden fırlamış gibi duran kampanyanın etiketini Twitter’da aradığımızda deneyenlerden çok tepki tweetleri olduğunu da görüyoruz. İnsanlar teknolojinin bu kadar etkileyici olmasından pek hoşnut değiller. Fredrik Praesto ise kullanıcıların UnSpoil Me ile unuttukları dizi ve film içerikleri yerine kendilerine yeni deneyimler yaratmak için bunu kullanabileceklerini düşünüyor.

Künye
Reklam veren: Samsung Electronics
Reklam ajansı: Wenderfalck, Stockholm, Sweden

Görsel: Samsung