Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
My Sassy Girl

My Sassy Girl

Hala izlemeyenlerimiz varsa eğer izlenmesini kesinlikle önerdiğim, muhteşem, olağanüstü duygu yüklü sahneleri, romantik komedi tadıyla, enfes bir güney kore filmi. Filmin sonlarına geldikçe bitmesini hiç istemeyeceğiniz, hem ağlatan, hem güldüren, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok beğendiğim muhteşem bir sinema filmi.

Filmi ülkemizde bulmak biraz zor, fakat bu sorun internet ile halledilebiliyor. Gerekirse aramızda paylaşımda yapabiliriz.

Bu kadar övgüden sonra sözü üstada bırakayım.

————————————————————

Güney Kore sinemasının etkileyici yapımlarından biri olan My Sassy Girl, gerçek bir hikayeden kitaplaştırılmış ve sonrasında sinemaya uyarlanmış bir yapım. İki saat boyunca sizi doyasıya eğlendiren ve hüzünlendiren filme, IMDb’de ve forumlarda oylayan kullanıcıların yarısından fazlası gibi, ben de tam not verdim.

Uzakdoğu sinemasının böylesine mükemmel yapımlarına karşı, popülaritesinin düşük olmasını nimet bilen Amerikan firmaları, bu filme de el atmış ve yeniden çevrimine başlamış. Bunu duyunca içim cız etti; bırakın aynı konuyu işleyen bir filmi, aynı isimde bir film olmasına bile gönlüm el vermez. Hele bir de Ji-hyun Jun ve Tae-hyun Cha‘nın yerini başka bir ikilinin alması ise kaldıramayacağım bir yük.:) My Sassy Girl’ü Koruma ve Yaşatma Derneği’ni göreve çağırıyorum. Bu zulme engel olun!:)

Altyapı açısından da oldukça sağlam olan film, detaylarında ilginç ve kaliteli notlara yer veriyor. Esaslı bir romantik bir film olmasına karşın hiç öpüşme sahnesi içermemesi, kızın isminin hiç telaffuz edilmemesi, ‘Kader; sevdiğin kişi için, tesadüflerden bir köprü inşa etmektir’ sözü bunlardan bazıları. Umarım bunlar spoilerdan sayılmaz. Bir taraftan bu ve -spoiler niteliğindeki- benzeri diğer notlar filmde daha güçlü bir biçimde ifade edilseydi sonuç daha iyi olurdu diye düşünürken, diğer taraftan da filmi daha da uzatabileceği ya da ana temanın baskınlığını azaltabileceği endişesini duyuyorum. Ancak yeniden çevrim(remake)inden bu noktada farklılık bekliyorum. Diğer notlardan bazıları ise spoiler endişesiyle aşağıda; 

DİKKAT DİKKAT DİKKAT

—Dikkat Spoiler Çıkabilir—
–Filmin iki yerinde gözüken gazete küpüründeki beşizler; filmde de beş farklı yerde beş farklı karakter olarak gözüküyor:
1. Metrodaki ilk güvenlik görevlisi,
2. Otel sahibi,

3. Metrodaki anons yapılan yerdeki adam (duvarda aynı gazete haberi var),
4. Oğlanın Çin yemeği sokmaya çalıştığı okulun güvenlik görevlisi,
5. Hapishanedeki mafya patronu.

–İlk tren sahnesinde de gözüken, ağacın yanındaki yaşlı adam gelecekten gelen biri (belki de esas çocuk) ve UFO da onun seyahat ettiği zaman makinesi. (çocuğa okuttuğu kitap sonrasındaki sözleriyle ilişkilendirilebilecek bu durum, belki de kızın hayal gücünün eseri)

—Spoiler Tehlikesi Geçti— 

“‘My Sassy Girl’ bizim, onu sevelim, izleyelim, izlettirelim.”