Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Yağmur Yağınca Beliren Rengarenk Sokak Resimleri

Sadece Yağmur Yağınca Beliren Rengarenk Sokak Resimleri

Bir grup tasarımcının Seul sokaklarına resmettiği rengarenk balıklar ve mavi nehirler muson sezonu boyunca cadde her ıslandığında görünür olacak.

Güney Koreli bir grup tasarımcı Pantone ile iş birliği içinde çalışarak Seul sokaklarına sadece yağmur yağınca ortaya çıkan sokak resimleri yapmış. “Muson Projesi” adı verilen proje, günler boyu aralıksız devam eden yağmuruyla meşhur, her yıl tekrarlanan muson sezonu için hazırlanmış.

Güney Kore kültüründe ve sembolizminde kendine önemli bir yer bulan nehirlerden ilham alan projede sadece ıslandığında görünür olan hidroaromatik boyalar kullanılmış. Proje bu yılki D&AD ödüllerinde New Blood kategorisinde Siyah ve Sarı Kalem’in de sahibi olmuş.

Yağmurlu, gri, bulutlu, kasvetli bir günde attığınız her adımda ayaklarınızın altında rengarenk balıkların, kaplumbağaların, masmavi suların belirdiğini görmek muhteşem olmaz mı?

Daha önce de sadece yağmur yağınca beliren çeşitli sanat çalışmalarından ve kampanyalardan bahsetmiştik. Hatırlamak isterseniz şuraya buyrun.

Görsel; portfolios.saic