Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Paris’in 750 Yıllık Mimari Değişimini Anlatan İllüstrasyonlar

Paris’in 750 Yıllık Mimari Değişimini Anlatan İllüstrasyonlar

Vincent Mahé’nin Paris mimarisinin tarihsel değişimini anlattığı kitabı, adeta şehrin tarihine ve eski sahiplerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

Fransız illüstratör Vincent Mahé, Paris’in 750 yıllık mimari geçmişini illüstrasyonlarla anlattığı bir kitap hazırlamış. Şehirlerin ve şehir mimarisinin ziyaretçilerine sunduğu tarihi hikayelerden oldum olası etkilenen sanatçı, kitabında Paris’i ele almış ve kendi çizimleriyle tarihte uzuun bir mimari yolculuğa çıkmış.

Mimarinin seneler içindeki evrimini, tek bina üzerinden dönem dönem, illüstrasyonlarla anlatan “750 Years In Paris”in (Paris’te 750 Yıl) isimli kitap, okuyucusunu 1265 yılında karşılıyor. Sayfaları çevirdikçe binanın gelişimini ve değişimini sanatçının çizgilerinden görüyorsunuz. Mimari yapıların şehrin geçmişiyle ilgili birçok hikaye barındırdığını söyleyen Mahé, illüstrasyonlarının içinde kara veba, Fransız Devrimi, Nazi işgali gibi tarihin akışını değiştiren olaylarla ilgili detaylara da yer vermiş. Çizimlerde 2015’e gelindiğinde Charlie Hebdo protestolarını görüyoruz.

Mahé’nin Paris’le ve tarihle ilişkisini gözler önüne seren yorumu da oldukça romantik: “Bu şehirde bizden önce birçok jenerasyon yaşadı. Aynı kaldırımlarda yürüdü, aynı gökyüzünün altında bulundu. Ardlarında bize bu binaları bıraktılar, aynı görgü tanıkları gibi.”

Mahé’nin illüstrasyonlarla Paris’te bir zaman yolculuğuna çıkardığı kitabına şuradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Behance, nobrow