Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar İçin Yazılım, Robotik ve Tasarım Eğitimi Kulübü: Çırak Okulu

Çocuklar İçin Yazılım, Robotik ve Tasarım Eğitimi Kulübü: Çırak Okulu

Çırak Okulu, 7 - 13 yaş aralığındaki çocukların hayal gücünü geliştirecek, onlara dijital dünyanın yaratıcılığını aşılayacak serbest disiplinde bir eğitim kulübü.

Çocukların hayal gücü ve yaratıcılığının yetişkinlere göre çok daha geniş ve gelişmeye yatkın olduğu gerçeği su götürmez bir gerçek. En basitinden kendi çocukluğumuzu düşündüğümüzde, bir sopa veya figürle yüzlerce farklı dünya ve oyun yaratabiliyorduk. Günümüzdeyse bu durum çok daha geniş olanaklar sunuyor.

Çocuklar ve üretme hissine karşı meraklı bireyler başta olmak üzere farklı dinamiklerle bir atölye veya ortak üretim zemini sunan İskele47 ile çocukların hayal gücünü; yazılım, robotik teknolojiler ve 3 boyutlu tasarım disiplinleriyle tanıştırmanın mümkün olduğunu görmüştük.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Zil Çaldı!! Çırak Okulu Eğitimleri Aralık ayında başlıyor! Çocuklar için hazırladığımız bu eğitimler ile ilgileniyorsanız formu doldurun ve bizi takipte kalın. http://goo.gl/forms/HF7uygRX2Y

Posted by Çırak Okulu on Monday, 2 November 2015

İskele47 çatısında varolan CoderDojo ninjalarından Cansu Yalçıner‘in genç zihinlerle üretmek istediği yeni bir girişimi var. Çırak Okulu kendini, 7 – 13 yaş arasındaki çocukların katılarak 3 boyutlu tasarım ve üretimin, Scratch gibi yazılımlarla basit programlamanın, robotik uygulamaların dinamiklerini öğrenebilecekleri ve deneyimleyebilecekleri bir eğitim ve üretim kulübü olarak tanımlıyor. Okula kayıt olan öğrencilerin eğitim boyunca kazanacağı özellik ve yetenekler arasında, üreterek kendilerine güvenlerini arttırmak, yaratıcılıklarını geliştirmek ve yetişkin olduklarında kendine yeten ve çözüm üreten bireyler olmak bulunuyor. Teknolojiyi tüketen ve yüzeyinde yaşayan bireyler olmaktan ziyade teknolojinin sunduklarını özümseyerek onunla birlikte üretim yapabilen ve şekillendiren bireyler yaratmak da hedefler arasında yer alıyor.

Çırak Okulu, İskele47’de açılacak ve haftalık etkinlikten daha düzenli ve ücretli bir yapıya sahip olacak.

Görsel; Çırak Okulu, Bager Akbay