Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dar Alanlar İçin Kaydırılabilir Duvar Sistemi Çözümü

Dar Alanlar İçin Kaydırılabilir Duvar Sistemi Çözümü

Paris’te yeni açılan bir eğitim ofisi, Fransız mimar Stéphane Malka’nın geliştirdiği kaydırılabilir duvar sistemi sayesinde bambaşka bir kimliğe büründü.

Stéphane Malka, geliştirdiği kaydırılabilir duvar sistemi sayesinde Paris’in 13. idari bölgesi sınırları içinde yer alan ve yeni açılan bir ofisi, farklı şekillerde kullanabilecek daha geniş bir alana kavuşturdu.

Malka Architecture’ın kurucusu Parisli mimar ve iç tasarımcı Stéphane Malka, Paris’te açılan bir ofisi genişletmek ve daha kullanışlı hale getirmek için değişken bölmelerden oluşan bir sistem geliştirdi.

Malka, bilgisayar destekli eğitim konusunda uzmanlaşmış Agoratic firması için geliştirdiği kaydırılarak yer değiştiren duvarlarla birlikte çok amaçlı olarak kullanılabilen bir dizi dijital eğitim alanı, yönetim ofisi ve toplantı odası yarattı.

Malka’nın otonom yapıdaki patentli sistemi sayesinde duvarlar, zeminin yalnızca 3 milimetre altına uzanan ve çeşitli şekillerde çizilen bölmeler içinde kolayca hareket edebiliyor ve bu sayede değişken çalışma alanları ortaya çıkıyor. Tercihe göre alan eklenebiliyor ya da belirli bir alan ofisten çıkarılabiliyor. Yani ofisteki odalar, istenilen an genişletilip daraltılabiliyor. Çarpıcı göz yanılsamaları ise ters simetri, zıt renkler ve ayna kullanımıyla elde ediliyor.

Görsel: Stéphane Malka, YouTube