Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’ten Star Wars Hayranlarına Spoiler Bombardımanı

Burger King’ten Star Wars Hayranlarına Spoiler Bombardımanı

Burger King Almanya seçili şubelerinde uyguladığı Spoiler Whopper kampanyası ile Star Wars hayranlarına son filmden spoiler veriyor.

Star Wars’un dokuzuncu filmi Rise of Skywalker’ın gösterimine girmesine sayılı günler kala Burger King filmin hayranlarını zor durumda bırakacak bir kampanyaya imza attı. 20 Aralık’ta gösterime girecek film için Almanya’daki seçili restoranlarına film hakkında spoiler’lar yerleştirdi.

Restoranların her köşesinde spoiler var

Grabarz and Partners tarafından Burger King Almanya için hazırlanan kampanyada seçili restoranlar Star Wars: Rise of Skywalker’ın filminden spoiler’larla dolduruldu. Çalışanların kıyafetlerinden menülerin içeriğine ve hatta pipetlere kadar restoranın her alanına filmden spoiler’lar yazıldı. Restorana gelen Star ars hayranları spoiler yememek için çeşitli yöntemler denese dahi her yerden karşılarına çıkan spoiler’larla mücadele etmekte zorlanıyorlar. Daha mağazaya adımlarını atar atmaz spoiler’larla karşılaşıyorlar. Menülerini sipariş etmek için ise filmin önemli noktalarını oluşturabilecek anları okuyarak menüyü söylemeleri gerekiyor.

Müşteriler restoranın her köşesine yerleştirilen spoiler’lardan kaçmaya çalışarak ücretsiz olarak Whopper yiyebiliyorlar. Ancak patateslerde ve hamburger kutularında dahi karşılarına çıkan yazıları gördükçe üzüldükleri oldukça belli oluyor.

Spoiler Whopper için hazırlanan reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz. Merak etmeyin bu filmde spoiler görünmüyor.

Burger King mobil uygulamasından spoiler’ları sesli okuyan müşterilere de ücretsiz Whopper

Uzay macerasının son bölümü referans alan metinlerden tanıdık sarı tipografiye kadar her şey Star Wars’u işaret etse de marka Star Wars’u direkt olarak zikretmiyor. Fast food zinciri, Burger King’in mobil uygulamasına girip spoiler’ları sesli olarak okuyan müşterilerine de bedava Whopper yeme imkanı sunuyor.

Burger King’in filmler ve dizilerle iş birliği bu kampanya ile sınırlı değil. Şirket daha önce Temmuz ayında üçüncü sezonu yayınlanan Stranger Things serisi için de bir kampanya gerçekleştirmişti. David Miami ve MullenLowe U.S. Burger King için Upside Down Whopper’ı yaratmıştı. Star Wars hayranlarını zor durumda bırakan #spoilerwhopper etiketli kampanyada yer alan spoiler’ların gerçek olup olmadığı ise film vizyona girince belli olacak.

Kampanyanın (spoiler içeren!) reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Burger King Almanya
Ajans: Grabarz and Partners

Görsel: YouTube