Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırmızı Yeşil ve Mavinin Ormandaki Geometrik Dansı

Kırmızı Yeşil ve Mavinin Ormandaki Geometrik Dansı

Oscar López Rocha'nın imzasını taşıyan RGB FOREST, ormandan alınmış görüntülerle 3 boyutlu dijital elementleri buluşturuyor.

Kırmızı, yeşil ve mavi bir gün ormanda yürüyüşe çıkmış. Nehirlerin üzerinden, ağaçların arasından büyükannelerine gidercesine yürüyen üçlü yeşilin ve yalının büyüleyiciliğiyle oyun oynamaya başlamış. Ağaçların arasından dolaşan, zıplayan, dönen geometrik şekiller renk uzayının da derinliklerini yansıtmış. Renklerin oyununa küre, çember ve üçgen de katılmış. Bu üçlüyü gören diğer geometrik şekiller de peşinden gelmiş. Geometri ve renkler doğada buluşmuş ve RGB Forest doğmuş.

Ormanda neon geometri

Oscar López Rocha‘nın imzasını taşıyan RGB Forest çalışması gerçek ormandan alınan görüntülerin dijital olarak işlenmesiyle doğmuş. Animasyon ve hareketli grafikler üzerinde uzmanlaşan Rocha, 5D Mark III kamerasıyla ormana atmış kendini ve doğayı kaydetmiş. Bilgisayar başına döndüğünde ise bu durağan dünyaya renk ve hareket katmış. 3 boyutlu ögelerin de eklenmesiyle dünya adeta analogla dijital arasındaki ortak bir paydada buluşmuş.

RGB Forest’ın formülü aslında o kadar açık ki ortaya çıkan sonucun tatmin etmemesi pek mümkün durmuyor. Zemin olarak doğa görüntüleri koy, üzerine yalın ve akıcı bir caz müzikle birleştir. Sonra bu ikiliyi kulak memesi kıvamına gelene kadar seyredin. Karşınızdakini yeterince anladıktan sonra sırada dijital olarak bu dünyayı renklerle buluşturma sırası. Tabii bunu da müzikle uyumlu yapmayı ihmal etmeyin!

Çalan parça ise BLÆRG – Serotonin Diode (Lorocrom edit), merak edenler buradan tamamını dinleyebilirler.

Görsel: Vimeo