Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Desenlerin Kinetik Hareketleri

Desenlerin Kinetik Hareketleri

Diatomic Studio'nun imzasını taşıyan “Tiles”, bir optik yanılsamadan diğerine geçiş yapan hipnotik animasyonlardan oluşuyor.

Diatomic Studio tarafından yaratılan deneysel animasyon Tiles’da; temel geometrik formlar, hareketli desenlere dönüşüyor. Film tamamen siyah-beyaz desenlerin kinetik hareketleriyle ilerliyor. Proje sayfasında da göreceğiniz gibi, her sahne aslında bir mozaik desenini detaylı bir şekilde incelemek gibi. Mozaikler değiştikçe desenler ve hareketleri de değişiyor. Basit görünen geometrik şekiller giderek daha karmaşık ve baş döndürücü motiflere dönüşüyor.

Hareketli desenlere sahip mozaikler

Nokta, çizgi, daire, üçgen ve kare gibi temel geometri öğelerini kullanan Diatomic Studio, bunları hareket, döndürme veya ölçek gibi temel kinetik formülleriyle birleştirmiş. Filmin aslında daha geniş bir Tiles serisinin parçası olduğunu, her sahnesinin hareketli desenlere sahip bir mozaik gibi kurgulandığını burada görebilirsiniz. Her parça, hareketli bir mozaik posteri olarak tek tek ele alınmış. Tiles, Vimeo tarafından Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Tiles’in yönetmenliğini, yaratıcı yönetmenliğini ve hareket tasarımını tamamen Barselona merkezli Diatomic Studio üstlenmiş. Filme eşlik eden Tagträumer isimli parça ise Thomas P. Heckmann imzasını taşıyor. Aynı ekibin geometriyi ve fiziği işin içine katarak yaptığı diğer deneysel çalışmalara, Vimeo kanalı üzerinden göz atabilirsiniz.

Optik yanılsama özellikle sokak sanatında sıkça benimsenen yaklaşım haline geldi. Bu konu ilginizi çekiyorsa bu yaklaşımı benimseyen diğer yaratıcı çalışmalara buradan göz atabilirsiniz. Dave Whyte’ın matematiği sanata dönüştüğü şu GIF’ler ve Benjamin Zimmermann’ın elle çizdiği geometrik GIF’leri de ilginizi çekebilir.

Görsel: Behance