Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı

Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı

Sophie Ng'nin tasarladığı çalar saat Mr. Wakey, alarmını susturabilmeniz için bilek gücünüzü kullanmaya davet ediyor.

Her sabah büyük bir insanlık dramı yaşanıyor; milyonlarca insan yatağından çıkmak istemediği için alarmını erteliyor, yorganı kafasına çekiyor, 5 dakika da uyumak için kendini kandırıp uyuyakalıyor. Ve böylece son dakikada yataktan çıkıp stresli bir şekilde işine gücüne yetişmeye çalışanlarla doluyor sokaklar. Bu dramın önüne geçmek için gıdıklayarak uyandıran alarm çorabı Slock, üzerine çıkmadıkça susmayan çalar saat Ruggie, çarparak uyandıran akıllı bileklik Shock Clock, barkod okutarak kapatılan alarm uygulaması Shake & Wake, fırlatarak uyandıran yatak The High Voltage Ejector Bed gibi pek çok ilginç ve esprili ürün geliştirildi. Mr. Wakey de kullanıcı ne kadar direnirse dirensin onu yataktan kaldırmaya kararlı bir çalar saat.

Mr. Wakey’nin alarmını susturabilmenin tek yolu…

Hong Kong’lu endüstriyel tasarımcı Sophie Ng tarafından tasarlanan Mr. Wakey uyandırma konusunda o kadar inatçı ki, bırakın uyandırmayı sizi yataktan çıkarıp ayıltana kadar pes etmiyor. Hacıyatmaza benzer bir oyuncak görünümlü çalar saat, ne yaparsanız yapın dimdik durmaya ve çalmaya devam ediyor. Susması için tek çözüm onu sağa sola fırlatmanız. Böylece sizi uyandırdığı için bozulan sinirlerinizi de yatıştırmış oluyorsunuz. Silikonlu yüzeyiyle Mr. Wakey ne kadar darbe alırsa alsın sağlam kalıyor. Fırlattığınızda içindeki sensörler çarpmayı algılıyor ve puan olarak kaydediyor. Ne kadar sert fırlatırsanız, alarmı susturma olasılığınız o kadar yüksek oluyor. Mr. Wakey kolay alt edilebilen bir düşman değil, kullanıcının saati susturabilmesi için onu en az iki kez, yeterli gücü uygulayarak fırlatması gerekiyor. Siz onu susturana kadar tekrar tekrar fırlatmaya devam ederken bir de bakmışsınız tamamen ayılmışsınız. Tabii işin içinde bir tür fiziksel şiddet uygulama pratiği olduğundan bazı haklı eleştirilere de konu olabilecek bir ürün.

Art niyetli yüz ifadesiyle kışkırtıyor

Mr Wakey’nin yüz ifadesi de içindeki art niyeti çok güzel yansıtıyor. Öyle bir öz güveni var ki, siz sataşıp huzursuz edeceğine ve uyandırabileceğine inancı tam. Bu yüz ifadesinin amacı sizi kışkırtmak ve daha kuvvetli fırlatarak daha çabuk uyanmanızı sağlamak. Sesli uyarıların yanı sıra, içindeki parlak ışık, alarmın devre dışı olduğuna dair görsel bir ipucu olarak düşünülmüş. Bu ışık aynı zamanda gece lambası olarak da işlev görmesini sağlıyor.

Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı Mr. Wakey Sinir Bozucu Bakışlarıyla Sizi Uyandırmaya Kararlı

Görsel: Behance