Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Titreşimle Kullanıcıyı Uyandıran Sessiz Saat

Titreşimle Kullanıcıyı Uyandıran Sessiz Saat

SilentWakeUp, kullanıcıyı aniden derin uykudan koparmak yerine kademeli olarak artan titreşimlerle sessizce uyandırıyor.

Sabahları gürültü koparan çalar saatler ya da telefondaki düşük etkili uyandırma alarmları güne sinir bozucu bir şekilde başlamanın en ideal yolu. Bu nedenle alternatif çalar saat tasarımları oldukça ilgi çekiyor. Kahve yaparak, kullanıcının en sevdiği kokuları yayarak veya onu elektrikle çarparak uyandıran çeşitli tasarımlar gördük. Kaliforniya merkezli girişim SmarterWakeUp ise SilentWakeUp ile kullanıcıyı uykusundan sessizce ve sakince uyandırmayı, güne güzel bir şekilde başlatabilmeyi vadediyor.

Kickstarter’da fonlanmakta olan SilentWakeUp, hedeflediği desteği ilk 3 saat içinde toplamış. 1 x 3 x 5 cm ölçülerindeki giyilebilir saat; medikal türde yapışkan pedler aracılığıyla kullanıcının vücuduna yapışıyor. Pedlerin yapışkanlığı yedi kullanıma kadar sürüyor. Şirket, kullanıcının pedleri dilediği yere yapıştırabileceğini – ki bu çeşitli haber kaynaklarında espri konusu olmuş – belirtmiş. Ancak en iyi sonuç için bunların göğüs bölgesine veya ön kola yerleştirilmesini öneriyor.

SilentWakeUp, işitme engelli kullanıcıların da yaşamını kolaylaştıracak

Sistem Bluetooth aracılığıyla akıllı telefondaki bir uygulamaya – hem iOS ve de Android’de geçerli – bağlanarak çalışıyor. Kullanıcı akıllı telefondan üzerinde uyanma saatini ayarlayabiliyor.

SilentWakeUp, alarm saatine 10 dakika kala, yavaşça titreşmeye başlıyor. Bunun ardından titreşimler giderek yoğunlaşıyor. Kullanıcı ne kadar derin uyuduğuna bağlı olarak, sistemi üç farklı titreşim seviyesine ayarlayabiliyor. Amaç kullanıcının aniden derin uykudan koparılması yerine kademeli olarak uyandırılması.

Sistem, uyuyan kişinin rüyalarından yavaşça ve sessizlik içinde uyanmasını sağlıyor. Sessiz oluşu sayesinde aynı yatakta uyuyan diğer kişiyi veya yan odalardaki kişileri rahatsız etmiyor.
Saat, iki adet düğme pille 3 ay boyunca çalışıyor. Pillerin değiştirme zamanı geldiğinde, sistem kullanıcıyı uyarıyor.

SilentWakeUp’un işitme engelli veya işitme güçlüğü çeken kullanıcılar için de ideal olduğu belirtilmiş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@smarterwakeup’in paylaştığı bir gönderi

Kickstarter kampanyası sorunsuz bir şekilde tamamlanıp üretime geçildiği takdirde saat, 85 dolar fiyatla piyasaya sürülecek. Ürün kullanıcıya 30 adet yapışkan pedle teslim edilecek.

Görsel: Kickstarter