Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Khruangbin ile Alternatif Bir Evrene Yolculuk

Khruangbin ile Alternatif Bir Evrene Yolculuk

Khruangbin üçlüsünün Pelota parçası için hazırlanan animasyon müzik videosu izleyiciyi gerçeküstü bir dünyada yolculuğa çıkarıyor.

Texas merkezli saykodelik funk üçlüsü Khruangbin, Mordechai albümündeki üçüncü teklisi Pelota için geometrik şekillerin yoğunlukta olduğu ve sembolik ifadelerin göze çarptığı bir müzik videosu yayınladı. Glassworks Creative Studio prodüksiyon şirketi tarafından yaratılan ve Hugo Rodrigues Rodriguez tarafından yönetilen müzik videosunda grup üyelerinin de animasyon versiyonun yer aldığı gerçeküstü bir dünyaya yolculuğa çıkılıyor.

Geometrik şekiller arasında farklı evrenlerde gezintiler

Manzaralar ve geometrik şekiller müzik videosunun göze çarpan detaylarını oluşturuyor. Havada süzülerek uçan bir kadın figürünün zıplayan bir topa döndüğü ardından grup üyelerinin arasında gezindiği animasyonda orman, çöl ve uzay temaları arka planda sürekli değişiyor. İspanyolcada “top” anlamına gelen Pelota, kelimenin anlamını bilmeseniz dahi müzik videosunun her sahnesinde bunu izleyiciye hissettiriyor. Müziğin ritmine karışan hareketler izleyiciyi dinlendirici bir yolculuğa çıkarıyor.

Geometrik şekillerle başlayan videonun ilerleyen sahnelerinde grup üyeleri de sahneye çıkıyor. Hepsi ayrı bi yuvarlak platform üzerinde yerini alıyor. Yılan gibi uzayan ejderha ve boğa karışımı bir canlı grup üyelerinin etrafında geziniyor. Müzik videosu boyunca her yerde olan toplar animasyonun havasına fiziksel bir sembolizm ekliyor.

Khruangbin, animelerden ilham aldığını söylediği videosu ile müziğin dilinin evrensel olduğunu gösteriyor. Animasyonların Studio Ghibli‘nin Howel’s Moving Castle filminden esintiler taşıdığını söylemek de mümkün. Glassworks Creative Studio daha akışkan tarzı ve geniş renk tercihleriyle parçayı daha sürrealist bir noktaya taşıyor.

Pelota müzik videosunun sonunda animasyonun başından beri olan ana karakter grup üyelerinin yanından süzülerek ayrılıyor. Yumuşak hareketlerle sarı yuvarlak daireye doğru uçuşa geçiyor ve gözden kayboluyor.

Görsel: YouTube