Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Belediyeler Plastik Atıklara Karşı Bir Arada

Belediyeler Plastik Atıklara Karşı Bir Arada

Greenpeace Türkiye’nin tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması için başlattığı #PlastiktenKurtul kampanyasına belediyeler logolarını değiştirerek destek verdi.

Pipet, tabak, bardak, çatal, kulak çubuğu, içecek karıştırma çubukları gibi tek kullanımlık plastikler doğa için büyük tehdit oluşturuyor. Tregantle sahilindeki okyanus atıklarını toplayan Rob Arnold’ın Facebook hesabından paylaştığı fotoğraflar, gıda zincirini kirleten ve denizde yaşayan canlıların soyunu tehlikeye atan plastik atıkların ne denli fazla olduğunu gözler önüne seriyordu.

Plastik atıklar geleceği tehdit ediyor

Akdeniz’den alınan derin deniz örneklerinin yüzde 92,8’inde plastik saptandı. Akdeniz Havzası’nda her 4 metrekareye 1 plastik atık düşüyor. Bu sorunun en büyük kısmını da tek kullanımlık plastik atıklar oluşturuyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen Greenpeace Türkiye, Avrupa Birliği’nde yasaklanan tek kullanımlık plastiklerin Türkiye’de de yasaklanması için bir kampanya başlattı. Havas İstanbul imzalı kampanya insanları, şu ana kadar 417 binden fazla insanın katıldığı plastiktenkurtul.org adresindeki imza kampanyasına yönlendiriyor.

Belediyelerden Greenpeace Türkiye’nin çağrısına destek

Greenpeace Türkiye yaptığı açıklamada pandemi döneminde hijyenin hayati önem taşıdığını söylüyor. Ancak tek kullanımlık plastiklerin hijyenik nedenlerden ötürü kullanılması gerektiğine dair yaratılan algının gerçeği yansıtmadığını vurguluyor. Böyle bir durumun hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını söyleyen sivil toplum kuruluşu #plastiktenkurtul etiketini kullanarak kampanyaya destek verilmesini talep ediyor.

Alternatifi olan bu ürünlere ihtiyacımız olmadığını vurgulamak isteyen Greenpeace Türkiye’ye belediyeler de logolarını değiştirerek destek verdi. Gelecekte plastik içeren bir logoya sahip olmamak adına harekete geçen belediyeler kendi inisiyatifleriyle logolarını değiştirerek kampanyaya katıldı. Belediyeler, organik bir şekilde ilerleyen Twitter zincirinde logolarına çatal, pipet, bardak ekleyerek tek kullanımlık plastiklerin gelecekte vereceği zararlara dikkat çekti.

Künye

Müşteri: Greenpeace Türkiye
Müşteri Temsilcisi: Nihan Temiz, Nilay Vardar, Ayberk Göktepe
Reklam Ajansı: Havas İstanbul
CCO: Ergin Binyıldız
ECD: Volkan Dalkılıç
Yaratıcı Ekip: Alican Kılıçoğlu, Eren Altuniş, Muhammet Keskin
Dijital Grup Başkanı: Zihni Başsaray
Müşteri İlişkileri: Birol Ecevit, Yiğit Uysal, Nurcan Bolat, Egemen Eksilmez
Koordinasyon: Banu Tek, Kaan Üzmez

Görsel: Twitter
Manşet görseli düzenlenmiştir.