Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pazarlama İletişimi ve Reklamcılık Sektörü Araştırması için Çağrı

Pazarlama İletişimi ve Reklamcılık Sektörü Araştırması için Çağrı

Dünya Reklamverenler Federasyonu liderliğinde başlatılan pazarlama iletişimi ve reklamcılığın ilk küresel araştırması, sektördeki herkesi ankete katılmaya ve değişime katkı sağlayamaya davet ediyor.

Dünya Reklamverenler Federasyonu (World Federation of Advertisers), sektör çalışanları hakkında sağlam küresel veri sağlamak için dünyanın ilk pazarlama iletişimi ve reklam sektörü araştırmasını başlattı. Sektör genelindeki işgücü yapılanması, aidiyet duygusu ve mesleki ilerleme algısı dahil olmak üzere işyerinde çeşitlilik ve kapsayıcılık algısı değerlendiriliyor.

Dünya Reklamverenler Federasyonu’nun öncülük ettiği küresel araştırma sektörün önemli organizasyonları olan Cannes Lions, Advertising Week, The Effies, GWI ve küresel ajans birlikleri EACA ve VoxComm iş birliği ile yapılıyor. İletişim ortağı olarak Campaign, araştırma verilerinin analizi için Kantar ile birlikte çalışılıyor.

Araştırma daha güçlü ve kapsayıcı sektör temsili oluşturmak için düzenleniyor

Bu araştırma sektörün çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığını ortaya koymayı hedefliyor. Böylece zorlukların tanımlaması ve olumlu yönde değişim yaratmak için hangi adımların atılması gerektiği değerlendirilecek. Türkiye’nin de yüksek katılım göstererek, sağlıklı sektörel sonuçlara ulaşılması hedefleniyor. Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura da küresel araştırmanın yerel sonuçlarını en iyi şekilde gözlemleyebilmek ve küresel ölçek ile karşılaştırabilmek için verilerin önemli olduğunun altını çiziyor.

2 Temmuz’a kadar devam edecek ankete katılmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Anketi tamamlamak yaklaşık 10 dakika sürüyor. Derlenen ve analiz edilen sonuçlar, Ekim 2021’de düzenlenmesi planlanan önemli sektör etkinliklerinde duyurulacak. Değişimi ve ilerlemeyi ölçmek adına ise 18 ay içinde araştırmanın ikinci fazını gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Görsel: Instagram