Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pazarlamanın Liderleri Küresel Pazarlama Konferansı için İstanbul’a Geliyor

Pazarlamanın Liderleri Küresel Pazarlama Konferansı için İstanbul’a Geliyor

Küresel Pazarlama Konferansı bu yıl "Sürdürülebilir Büyüme" temasıyla, 27 Nisan'da İstanbul'da gerçekleşecek.

Dünya Reklamverenler Federasyonu (World Federation of Advertisers / WFA) tarafından 2009’dan bu yana her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Küresel Pazarlama Konferansı (Global Marketer Conference) bu yıl da İstanbul’da pazarlama dünyasıyla buluşacak. Konferans, Reklamverenler Derneği iş birliğiyle ikinci kez İstanbul’da düzenleniyor.

Etkinlik “Yeşil Konferans” olma hedefiyle planlandı

Küresel Pazarlama Konferansı’nın bu yılki teması “Sürdürülebilir Büyüme”. Etkinlikte, pazarlama ve yaratıcılık endüstrisinin bugünü ve geleceği konuşulacak. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik amaçlarıyla uyumlu olacak şekilde titizlikle planlanan etkinlik, “yeşil konferans” olma hedefi taşıyacak. Etkinlik süresince oluşacak fazla gıdalar, tüm organik ve dönüştürülebilir atıklar toplanıp döngüsel ekonomiye kazandırılacak. Alanında uzman partnerlerle yapılacak iş birlikleri ile etkinliğin çevreye olan etkisi minimize edilecek. Gıda israfı ve yiyecek atığını en düşük seviyeye getirmek amacıyla, ikramlar geri dönüşüme uygun malzemelerle misafirlere sunulacak. Ayrıca, konferansta yurtdışından gelecek katılımcıların, yolculukları nedeniyle oluşacak toplam karbon ayak izinin hesaplanarak telafi edilmesi de hedefler arasında.


Konferans, WFA CEO’su Stephan Loerke’nin açılış konuşmasıyla başlayacak ve oturumlar gün boyu sürecek. “Sürdürülebilir Büyüme” ana teması çerçevesinde etkin iş ortaklıkları, pazarlama endüstrisinin yarattığı etki ve değerin ölçümü, yapay zekanın, yeni teknolojilerin endüstride etkin kullanımı ve pazarlamanın süper gücü olarak nitelendirilen yaratıcılık konuları ele alınacak. Sunum dili İngilizce olacak konferansta katılımcılar, oturumları Türkçe simultane çeviri ile takip edebilecek.

Organizasyon, dünya çapında önemli markaları yöneten liderleri Türkiye’deki reklam ve pazarlama uzmanlarıyla bir araya getirecek. 30’un üzerinde üst düzey konuşmacı yer alacak. Bu konuşmacılar arasında; Mastercard Pazarlama ve İletişim Direktörü (Mastercard CMO&CCO), WFA Başkanı Raja Rajamannar, VICE Medya Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İnovasyon Başkanı (Senior Vice President & Head of Innovation) Mark Adams, Bumble’ın Avrupa ve Orta Doğu Pazarlama Lideri (Vice President EMEA Marketing) Naomi Walkland, ABinBEV Global Pazarlama Direktörü (Global Chief Marketing Officer) Marcel Marcondes , Unilever Dijital ve Ticari İşler Yetkilisi (Chief Digital & Commercial Officer) Conny Braams, Reckitt Pazarlama, Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Direktörü (Chief Marketing, Sustainability & Corporate Affairs Officer) Fabrice Beaulieu, The Brandtech Grubu Kurucusu ve CEO’su David Jones ve Scope3’ün Kurucusu ve CEO’su Brian O’Kelley gibi isimler yer alıyor.

27 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek konferansın biletleri Biletino.com üzerinden satışta.

Görsel: Küresel Pazarlama Konferansı