Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Bahçe Sensörü Edyn’le Bitkilerinizin İhtiyaçlarını Öğrenin

Akıllı Bahçe Sensörü Edyn’le Bitkilerinizin İhtiyaçlarını Öğrenin

Akıllı bahçe sensörü Edyn, çevresel faktörleri gözlemleyerek ve bahçenin ihtiyacı olan şeyleri kullanıcıya aktarıp bitkilerin daha verimli büyümesini sağlıyor.

Toprak bilimci Jason Aramburu’nun fikirleri doğrultusunda geliştirilen Edyn, bahçedeki bitkilerin arasında kaybolmacak parlak sarı renkteki güneş panelli bir sensör. Sensör, gücünü güneş ışığından alarak toprağın altındaki ve üstündeki koşulları detaylı biçimde analiz ediyor. Bitki yetiştirmeyi seven fakat yeterli zamanı ayıramamaktan şikayet edenler için zamandan tasarruf etmeyi kolaylaştıran Edyn, bahçe bakımının gerektiği zaman, gerektiği şekilde yerine getirilmesini sağlıyor. Yetiştirilen bitkilerin aşırı sulanmasını engelliyor ve hangi gübrenin çok fazla kullanılırsa bitkilere zarar vereceği konusunda bilgiler veriyor.

Bahçeye dikilen bitkilerden verim alabilmenin toprakla olduğu kadar pek çok dış etkenle de ilgili olduğunu biliyoruz. Bitkilerin gereksiz yere sulanması ve gübrelenmesi, aşırı güneş alması onlara yarardan ziyade zarar verebiliyor. Edyn ise kullanıcıya bahçe bakımının incelikleriyle ilgili birçok temel bilgiyi gerçek zamanlı bilgi akışı sayesinde kullanıcıya iletiyor. Sensörle entegre bir şekilde çalışan mobil uygulama ise bahçedeki toprakta hangi bitkilerin daha çabuk büyüdüğü, sulama ve gübreleme için en uygun zamanı, fazla güneş ışığından nasıl kaçınılabileceği gibi ipuçları veriyor.

Kullanıcıya sosyal bir bakış açısı da sunan Edyn, size yakın yerlerdeki bahçelerde yetiştirilen bitki ve sebzeleri göstererek, bahçenizde neler yetiştirmeniz gerektiği hakkında fikir edinmenize yardımcı oluyor. Daha geniş ölçekli düşünücek olursak, Edyn’nin hobi bahçeleri ya da okullarda verimli bitki yetiştirme konusunda yardımcı bir araç haline geleceğini söyleyebiliriz.

Zaman kaybını önleyerek en etkili şekilde bitki yetiştirmenin yollarını öğreten Edyn, bahçenizin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmanıza yardım ediyor. Bunu yaparken su israfıyla gereksiz gübre kullanımını engelliyor ve bahçelerin daha sürdürülebilir olmasının önünü açıyor. Bahçedeki en büyük yardımcılarınızdan biri olacak Edyn’e 99 dolara sahip olabilirsiniz.

Görsel: Edyn, Vimeo