Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın Yaşam Alanınızı Yeşillendirecek Mini Bahçe Kiti

IKEA’nın Yaşam Alanınızı Yeşillendirecek Mini Bahçe Kiti

IKEA'nın ev içi bahçe kiti, herhangi bir kapalı ortamda toprak kullanmadan minik bir bahçe yaratmak isteyen şehir sakinleri için Nisan ayında satışa sunuluyor.

Hiç şüphe yok ki IKEA artık sadece minimalist İskandinav çizgiler taşıyan pratik mobilyaları ve sunduğu benzersiz alışveriş deneyiminin ötesinde bir marka olma yolunda emin adımlarla devam ediyor. Teknolojinin getirdiği yeni alışkanlıklara karşı aldığı yapıcı çözümlerin ve doğaya bıraktıkları izlere bir son vermek amacıyla bir telafi niteliğinde sundukları yeni ambalaj kullanımlarının özfikirleri küresel ölçekte sıcak gündem meselelerinden bazıları.

Nisan ayına yaklaşırken IKEA, 20 Mart itibariyle bahçe-balkon imkanı olmayan ya da basitçe kapalı yaşam alanlarının içinde kendilerinin yeşillendireceği ufak bir doğal alan yaratmak isteyen şehir sakinleri için bir ev içi bahçecilik kitini satışa sunacak.

KRYDDA/VÄXER adındaki kit, bitkilerin herhangi bir toprağa ihtiyaç duymadan serpilmesine olanak veren -ev bahçeciliğine meraklı olanların aşina olduğu- hidroponik (topraksız tarım) sistemini kullanıyor. Suyu emen pamukumsu dolgu maddelerinin içinde bulunan solüsyon ihtiyaç duyulan tüm besin minerallerini optimum seviyede karşılıyor, bitkiler daha hızlı ve sağlıklı yetişiyor. Ayrıca toprağın olmaması; böceklerin, zararlı otların ve hastalıkların da olmaması anlamına gelirken, salonunuza bu sistemi kurup geliştirirken sizi toprak ve çamurla uğraşma zahmetinden de kurtarıveriyor. Güneş ışığını ise sizin tercihinize bırakıp, ister doğal ışık altında ister yapay ışık altında mini bahçenizin yeşillenmesini mümkün kılıyor.

Yeterince açıkhavada zaman geçiremeyen ama yine de her zaman içinde bir ukde olarak kalan bahçecilik hobisini bir türlü gerçekleştiremeyen hızlı kent yaşamının üyeleri, IKEA ile kendin yap kültürüyle tanışıyor. IKEA ise günlük koşuşturma ve telaşı huzurlu bir şekilde ev ortamında telafi edecek bir uğraşı, mobilya formunda sunarak modern hayata kattığı değeri bir kez daha kanıtlıyor.






Görseller; IKEA, Youtube