Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan ​Yemek Sırasında Telefona Baktırmayan Masa

IKEA’dan ​Yemek Sırasında Telefona Baktırmayan Masa

IKEA Tayvan'ın tasarladığı ısıtıcılı masanın tam ortasında duran yemeği pişirebilmek için telefonlarınızı elinizden bir süreliğine bırakmanız gerekiyor.

Yemeklerde dahi elimizden akıllı telefonların düşmediği bir gerçek. Birbirimizin yüzüne bakıp sohbet etmektense sosyal medya hesaplarımızdaki beğenileri takip edip arkadaşlarımızla mesajlaşma yoluyla iletişim kurmayı tercih eder olduk. Hatta bunun bir adı bile var: Phubbing.

IKEA Tayvan, akıllı telefonları enerji kaynağı olarak kullanarak üzerindeki ocakta yemek ısıtan bir yemek masası tasarladı ve müşterilerini masayı denemek üzere davet etti.

Ikea Tayvan tasarım ekibinin, insanların sofrada telefonlarını kurcalamak yerine birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla tasarladığı masanın tam ortasında elektrikli bir ısıtıcı duruyor. Ancak ısıtıcının çalışması için masa ahalisinin akıllı telefonlarını ısıtıcının altına koyması gerekiyor. Isıtıcının altına ne kadar fazla telefon konursa o kadar ısınıyor ve yemek daha hızlı pişiyor. Masanın elinden gelen bu kadar. Zaten aç karnına masaya gelmiş, telefonunuzu da yemek ısınsız diye feda ettiyseniz sofradakilerle muhabbet kendiliğinden başlıyor.

Görsel; Youtube