Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Engelli Sörfçünün Spor ve Yaşam Tutkusu

Görme Engelli Sörfçünün Spor ve Yaşam Tutkusu

​Delightful Stories'in yeni bölümünde, görme duyusunu kaybeden Derek Rabelo'nun deniz ve dalgalara olan tutkusu anlatılıyor.

Türk Hava Yolları’nın dünyanın binbir köşesindeki ilham verici hikayeleri topladığı Delightful Stories‘in son hikayesinin konuğu görme engelli profesyonel sörfçü Derek Rabelo oldu. Glokom hastalığından ötürü görme duyusunu kaybeden Derek Rabelo’nun babası da sörfçüdür ve en büyük hayali oğluyla beraber dalgalarla beraber dans etmektir. Ancak Derek’in görme duyusunu kaybetmiş olması babasının bu istediğini oğluyla paylaşmasına engel olmuş.

Derek 17 yaşına geldiğinde bu isteği öğreniyor ve kim ne derse desin bu hayali gerçekleştirmek için çalışmalara başlıyor. Uzaktan bakan herkes bunun imkansız olduğunu ve Derek’in başaramayacağını söyleyerek köstek olmuş. Ancak bu olumsuz yorumlar sadece Derek’in ve babasının daha da motive olmasını sağlamış.

Şu anda profesyonel bir sporcu olan Derek Rabelo yıl içerisinde Dünya’nın 5 farklı noktasında dalgalarla buluşuyor ve hikayesini onlarca, yüzlerce insanla paylaşıyor. Bu hikaye Derek’le tanışan sörfçü Bryan Jennings‘i de etkiliyor ve biyografisini bir filme dönüştürmek istiyor. Aralık 2012’de tamamlanan Kickstarter kampanyasıyla fonlanan Beyond Sight: The Derek Rabelo Story isimli bir belgesel filmi de bulunuyor.

KÜNYE

Marka: Türk Hava Yolları
Ajans: Dekatlon
Marka Temsilcileri: Neşet Dereli, İnanç Emre Albayrak, Ali Barış İşcan
Proje Genel Koordinatörü: Samet Ensar Sarı
Proje Kreatif Yöneticisi: Murat Kaya
Proje Planlama Yöneticisi: Martin Hildgen
Prodüksiyon: Ya Da Film
Yönetmen: Özkul Dikici
Görüntü Yönetmeni: Ahmet Kasapoğlu
Sanat Yönetmeni: Mustafa Karagülmez

Görsel; Youtube