Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İç Mekanlar için Akıllı Bahçe: GreenBox

İç Mekanlar için Akıllı Bahçe: GreenBox

BerlinGreen'in nesnelerin interneti özellikli ürünü GreenBox, iç mekanlarda taze sebzeler yetiştirmek için alternatif sunuyor.

Daha önceleri evde tarımı kolaylaştıran pek çok tasarım ürününün haberini yaptık. Bitkilerin toprağa ihtiyaç duymadan doğal ortamında yetişmesine imkan tanıyan Terraplanter, Minimum eforla bitki yetiştirme fırsatı sunan İsveç tasarımı Botanium, ayarlanabilir LED aydınlatması ve hidroponik sistemi sayesinde yıl boyunca hasat sağlanabilen Herbert, pencerede bitki yetiştirme sistemi Bottle Farm bu örnekler arasında yer alıyor. Evde minimum zahmetle sebze yetiştirmeye olan ilgi arttıkça ürünlerin çeşitliliği de artıyor. Bu ürünlerden biri de yerel gıda üretimine odaklanan BerlinGreen tarafından sunulan GreenBox.

greenbox

Bitkilerin ve sebzelerin durumunu akıllı telefondan kontrol edin

BerlinGreen, bol camlı ofislerden küçük karanlık odalara kadar farklı kapalı alanlarda sağlıklı sebzeler yetiştirilmesi için GreenBox’ı sunuyor. İç mekanların akıllı bahçesi olarak tanımlanan GreenBox kullanıcıların evlerinde rahatlıkla sebze yetiştirmesine imkan tanıyor.

Su ilavesi dışında tamamen bağımsız çalışan ürün telefon uygulaması üzerinden takip edilebiliyor. GreeBox, nesnelerin interneti (IoT) bağlantılı bir tasarıma sahip. Dolayısıyla kullanıcılar akıllı telefonları üzerinden bahçesini kontrol edebiliyor. Wi-Fi veya Bluutooth bağlantısı sayesinde GreeBox akıllı bir sisteme dönüşüyor. Kullanıcılar optimum verim için gerekli ayarlamaları telefonları üzerinden gerçekleştirebiliyor. Sıcaklık ve su durumu hakkında güncel bilgileri alabiliyor.

Gün ışığını taklit eden LED ışıklar

Değerler hakkındaki bilgilerin yanı sıra cihazın üzerinde yer alan ışık telefon üzerinden açıp kapatılabiliyor. Bu sayede gün ışığı simülasyonu yaratılıyor. Humboldt Üniversitesi ile iş birliği içinde geliştirilen LED teknolojisi sayesinde bitkilere güneş ışığını taklit eden ışıklar gönderiliyor. Optimum büyüme için ihtiyaç duyulan ışık sağlanmış oluyor. Işığın saat aralığı telefon üzerinden programlanabiliyor.

GreenBox tasarımıyla evin her köşesinde

Organik bileşiklerden oluşan kitlerin içerisinde tüm besinler bulunuyor. Kullanıcılar bir seferde sekiz bitki yetiştirebiliyor. Ürünler ekimden yaklaşık bir ay sonra hasat için hazır oluyor.

GreenBox sebze yetiştirme sistemi olmasının yanı sıra tasarımıyla da iç mekanlar için göz alıcı bir ürün oluyor. Modern tasarımı ve ahşap yapısıyla odanın herhangi bir köşesine konulabilir.

2020 Alman Tasarım Ödülü’ne aday gösterilen ürün IFA 2020’de de tanıtıldı. Ön siparişlere açık olan ürün 149 euro başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

View this post on Instagram

What's up in home office?

A post shared by BerlinGreen (@berlingreenofficial) on

View this post on Instagram

Kitchen essentials 🍅🌱🌶️

A post shared by BerlinGreen (@berlingreenofficial) on

View this post on Instagram

We forgot to plant the catnip 😅 Next time!🐱🙌

A post shared by BerlinGreen (@berlingreenofficial) on

Görsel: Instagram, BerlinGreen