Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizgi Roman Karakterleri Kağıt Figürlere Dönüşüyor

Çizgi Roman Karakterleri Kağıt Figürlere Dönüşüyor

Luanga 'Lue' Nuwame, çizgi roman tutkusunu az bilinen çizgi roman karakterlerini kağıt figürlere dönüştürerek dışa vuruyor.

Çizgi roman tutkunu Luanga ‘Lue’ Nuwame en sevdiği bağımsız çizgi roman karakterlerinden bazılarını karton kesim figürlere dönüştürüyor. Hayır kurumları için kamyon şoförlüğü yaparak hayatını kazanan ve aynı zamanda bir baba olan Nuwame, bu el yapımı karton figürler için Kickstarter kampanyası bile düzenlemiş.

El yapımı mıktanıslı figürler

Nuwame yalnızca Kickstarter’da paylaştığı “Ultimate Articulated Cardboard Action Cut-Outs” adını verdiği figür koleksiyonunda, 15 – sonradan 16’ya çıkarmış – kağıt heykelciği titizlikle bir araya getirmiş. Bu figürler arasında en eski siyah çizgi roman kahramanlarından biri olan dedektif Ace Harlem de bulunuyor. Figürler eklem yerlerinden hareket ettirilerek çeşitli pozlara girebilen eğlenceli birer oyuncak. Elbette hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap edecek türden oyuncaklar.

Serideki figürlerin hepsi Nuwame tarafından oturma odasında karton, fotoğraf kağıdı, yapıştırıcı, mıknatıs, boya ve bambu kürdan kullanarak elde yapılmış. Tahmin edeceğiniz üzere karantina döneminde ortaya çıkan bir proje bu.

Nuwame, klasik ama az bilinen çizgi roman karakterlerinin yanı sıra çalışmalarına kendi yayınladığı çizgi roman dizisinden ve başka yayınlardan yeni karakterler de eklemiş.

NuwameNuwameNuwame

Görsel: Kickstarter