Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Antika Telefonların Diğer Ucunda Yapay Zeka Var

Bu Antika Telefonların Diğer Ucunda Yapay Zeka Var

Grain Design antika telefonlara modern teknolojyi entegre ederek Alexaphone adlı akıllı asistanları üretiyor.

Kullandığımız teknolojiler büyük bir hızla eskiyor. Telefonumuz bozulduysa ve eski akıllı telefonumuza dönmek zorunda kaldıysak bile nostaljik duygulara kapılıyoruz. Dolabımızda bulduğumuz kaset çalar hatta birkaç yıl önce itinayla oluşturduğumuz DVD film koleksiyonumuz dahi duygusallaşmamıza neden oluyor. Bu nedenden olacak; eski teknolojinin ve nesnelerin ses arşivi olan Conserve the Sound, eski elektronik aletlerin GIF’lerinden oluşan Electronic Items ya da daktilo görünümlü klavye Qwertywriter gibi projelerle sık sık karşılaşıyoruz. Grain Design da antika telefonların içine modern işlevler koyarak nostalji duygumuzu harekete geçiren Alexaphone adlı akıllı asistanları üretiyor.

Antika telefonun içinde gizli akıllı ev asistanı

“Modern işlevlere sahip uzun ömürlü antikalar” mottosuyla hareket eden Grain Design, mükemmel işçiliğe sahip antikaları seçiyor ve büyük bir özenle restore ediyor. Antikanın bütünlüğünü ve nostaljik yapısını korurken içine zarif bir şekilde çağdaş teknoloji entegre ediyorlar. Bu yolla her yıl birkaç sınırlı sayıda ürün çıkarıyorlar ki internet mağazalarına baktığınızda telefonların çoktan satılmış olduklarını görüyorsunuz. Bu şekilde geri kazanım konseptini uyguladıkları telefonlara Alexaphone adını vermişler.

Alexaphone casus gibi sürekli evinizi dinlemiyor

Grain Design’ın telefonları aslında sadece görünüm olarak telefon. İçlerinde ise bir Amazon Echo saklı. Telefonun ahizesini kaldırdığınızda hattın diğer ucunda Alexa hizmetinizde. Ona hava durumunu sorabilir, istediğiniz parçayı çalmasını isteyebilir veya dışarıdan yemek siparişi verdirebilirsiniz. Ahizeyi yerine koyduğunuzda mikrofon bağlantısı kesiliyor ve Alexa devre dışı kalıyor. Böylece Alexaphone sizi ve evinizi dinlemede kalmıyor. Bu da akıllı asistanınızla kurduğunuz iletişimde yaşanabilecek kazaların önüne geçiyor.

Grain Design, Richard Whitney yönetiminde ve Christine Sunu’nun asistanlığıyla çalışmalarını sürdürüyor. Stüdyonun çalışmalarını Instagram’ı aracılığıyla takip edebilirsiniz. 

Avignon

Metropolis

Regent

Görsel: Grain Design
Manşet görseli düzenlenmiştir.