Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
39. İstanbul Film Festivali Afişinde Egzotik Kuşlarla Sinemaya Övgü

39. İstanbul Film Festivali Afişinde Egzotik Kuşlarla Sinemaya Övgü

İKSV'nin organize ettiği 39. İstanbul Film Festivali programını şekillendirmeye devam ederken Cem Özüduru imzalı festival afişini duyurdu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından organize edilen İstanbul Film Festivali, yıl boyunca dünyanın gözünü üzerine çekecek filmleri derleyerek Türkiye’deki film tutkunlarına ulaştırıyor. Bu yıl 10-21 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan 39. İstanbul Film Festivali afiş tasarımını da bugün yayınladı. Cem Özüduru tarafından yaratılan festival afişi Alfred Hitchcock’u ve onun kuşlarla olan ilişkisini anımsatarak sinemayı selamlıyor.

Çizgi roman yazarı olarak başladığı kariyerine senarist ve yönetmenlik de ekleyen sanatçı Cem Özüduru tasarım sürecinde sinemanın heyecanlandırıcı etkisini ön plan tutarak bulutların üzerinde yükselen, kimi zaman kutsayan kimi zaman lanetleyen büyücü bir kadın üzerinden ilerlemiş. Tüm duygularını, sanatsal estetiğini ve yaşamındaki karanlık ile aydınlık anları gözünün önünden geçirdiğini ve bunları harmanlayarak İstanbul Film Festivali’nin afişini tasarladığını belirtiyor.

İstanbul Film Festivali kapsamın Alfred Hitchcock için özel retrospektif

Bu yıl festivali ölümünün 40. yıldönümünde Alfred Hitchcock için özel bir retrospektif bölüm ayırıyor. Bu özel etkinliğin izleri festivalin afişinde de okunabiliyor. Yönetmenin 1963 yapımı filmi The Birds‘e de referansla afiş tasarımında egzotik kuşlar yer alıyor. Kuşlarla birlikte afiş bir anlamda bir film sonrası uyuyakalıp görülen rüyanın tasviri olarak da canlanıyor.

Bu hafta başlayacak Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak olan birçok film Türkiye prömiyerini de 39. İstanbul Film Festivali’nde yapacak. Festival programının tamamı 17 Mart Salı günü açıklanacak.

Görsel: İKSV