Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Film Festivali “Genç Jürisi”ni Arıyor

İstanbul Film Festivali “Genç Jürisi”ni Arıyor

İstanbul Film Festivali, “Genç Ustalar” bölümündeki filmleri değerlendirmek üzere "Nespresso Genç Jürisi"nin adaylarını arıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İstanbul Film Festivali, Nespresso Genç Jürisi ile “Genç Ustalar” bölümündeki filmleri ödüllendirmeye bu yıl da devam ediyor. Türkiye’de ikâmet eden 18 – 25 yaş aralığındaki sinema öğrencilerinden oluşturulacak jüri, Genç Ustalar bölümündeki filmleri değerlendirecek. İstanbul Film Festivali’nin (İKSV) geleneksel bölümlerinden olan ve Nespresso’nun katkılarıyla iki yıldır yarışmalı bir bölüme dönüşen Genç Ustalar bu yıl da yarışmalı olacak.

Genç Ustalar bölümündeki filmleri, Nespresso Genç Jürisi değerlendirecek ve bir filmin yönetmenine Nespresso’nun katkılarıyla Genç Usta Ödülü verilecek.

Başvurular, 22 Ocak – 5 Şubat arasında yapılabilecek

Nespresso’nun 3.000 Euro para ödülüyle desteklediği Genç Usta Ödülü, festivalin 28 Nisan akşamı yapılacak kapanış ve ödül töreninde, kazanan yönetmene verilecek.

Nespresso Genç Jürisi üyeleri, nasıl seçilecek?

Nespresso Genç Jürisi, festivalin resmi jürilerinden olup, üyeleri tam akreditasyona sahip olacak. Ayrıca geleceğin sinema profesyonelleri olarak festivalin tüm etkinliklerine katılabilecek, festivalin konuklarının yanı sıra diğer jüri üyeleri ve sinema profesyonelleriyle tanışarak festivali deneyimleme fırsatına sahip olacak.

Nespresso Genç Jürisi üyeleri, festivale yollayacakları film ve festival tutkularıyla neden jüri üyesi olmak istediklerini belirttikleri yarım sayfalık bir yazının değerlendirilmesiyle seçilecekler. Başvurular, yukarıda da belirttiğim gibi, 22 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında yapılabilecek. İstanbul Film Festivali bu yıl 43. kez, 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Seçim ve başvuru sürecine dair ayrıntılı bilgiyi, festivalin resmi sitesi film.iksv.org‘da bulabilirsiniz.

Görsel: İKSV


Bigumigu Yazarı
| GENEL