Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İKSV’nin CAMEKÂN’ı Genç Grafi̇k Tasarımcıları Bekliyor

İKSV’nin CAMEKÂN’ı Genç Grafi̇k Tasarımcıları Bekliyor

İKSV Alt Kat, genç grafik tasarımcıları ve iletişim tasarımcılarını CAMEKÂN için yeni bir tasarım yapmaya çağırıyor.

İstanbul Tasarım Bienali ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) ile iş birliği yapan İKSV Alt Kat, Mart 2019’da yeni bir kamusal alan uygulamasını başlatmaya hazırlanıyor. Bu uygulamaya göre Şişhane’deki Nejat Eczacıbaşı Binası’nın ön cephesinde yer alan 6 metrekarelik vitrin namıdiğer CAMEKÂN, bir tasarım ve üretim alanına dönüşecek. Bir yıl süresince her ay genç bir grafik tasarımcı ya da iletişim tasarımcısının temel tasarım başlıklarından hareketle üreteceği bir işi, bu alanda sergilenecek. Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle gerçekleştirilecek.

Başvurular 1 Şubat’ta sona eriyor!

İstanbul’da yaşayan, öğrenim gören ya da üreten 26 yaş ve altındaki grafik tasarımcılar ve iletişim tasarımcıları projeye başvurabiliyor. Başvurular, 1 Şubat 2019 saat 18.00’e kadar devam edecek. Çalışmalar, İKSV ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu üyelerinden oluşan 5 kişilik bir kurul tarafından değerlendirilecek. Kurulda yer alan isimlerse şöyle: Deniz Ova (İstanbul Tasarım Bienali Direktörü), Didem Ermiş (İKSV Kurum Kimliği ve Yayınlar Direktörü), Pınar Akkurt (Sanatçı, Tasarımcı, GMK Üyesi), Umut Südüak (Grafik Tasarımcı, MSGSÜ Öğretim Üyesi, GMK Üyesi) ve Volkan Ölmez (Fol Studio Yaratıcı Yönetmeni, GMK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı). Seçilen tasarımcılar kurul üyelerinden danışmanlık ve uygulamaya geçme sürecinde destek alabilecek.

View this post on Instagram

İKSV’NİN CAMEKÂN’I GENÇ GRAFİK TASARIMCILARINI BEKLİYOR! İstanbul Tasarım Bienali’nin, İKSV Alt Kat ve GMK Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) işbirliğinde hazırladığı program kapsamında, Mart 2019’dan itibaren bir yıl boyunca her ay genç bir grafik tasarımcı ya da iletişim tasarımcısının temel tasarım başlıklarından hareketle üreteceği bir işi, kamuya açık bir alanda sergilenecek. Başvurular 1 Şubat'ta sona eriyor. Ayrıntılı bilgi ve başvuru koşulları için: https://www.iksv.org/tr/iksv-alt-kat/duyurular Bu proje, İstanbul Kalkınma Ajansı / İSTKA’nın 2018 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı dahilinde desteklenmektedir. #İKSVAltKat @istkaorgtr #Gençlerleİstanbul

A post shared by İKSV Alt Kat (@iksvaltkat) on

Temel tasarım başlıklarından birini seç, CAMEKÂN’ı sen tasarla

Katılımcılardan istenen, farklı temel tasarım başlıklarından birini seçmeleri ve CAMEKÂN için yeni bir tasarım önermeleri. Üretilen işler, 2,5m x 2,4m’lik, 30 cm derinliğindeki camekân içinde sergilenecek. Katılımcılar; tipografi, fotoğraf, video gibi farklı malzeme veya baskı yöntemlerini kullanmakta özgür. Nokta, Çizgi, Form, Renk, Doku, Boyut, Hareket, Simetri / Asimetri, Pozitif / Negatif şeklinde sıralanan temel tasarım başlıklarından en az birini ya da en fazla üçünü kullanmaları gerekiyor. Bu başlıklara ek olarak tasarımcının kendi belirleyeceği farklı kavramlarla işinin alt yapısını nasıl kurgulayacağı onun inisiyatifine bırakılmış.

Başvurunuzu gerçekleştirmek için, IKSV duyuru sayfasındaki “Nasıl Başvurabilirim” başlığı altında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Görsel: Instagram